Izvor: Insajder arhiva vesti 05.10.2017

Advokat: Vučić nam je rekao da su parafinske rukavice podmetnute gardistima (VIDEO)

Insajder 05.10.2017
Pravni zastupnik porodica ubijenih gardista advokat Predrag Savić otkrio je da je pre godinu dana tadašnji premijer Aleksandar Vučić rekao da postoji visoki oficir Vojske koji im je dao podatke u vezi s ovim slučajem. Nakon 13 godina od ubistva… »

Grupa za slobodu medija: Nema slobodnih građana bez slobodnih medija

Insajder 05.10.2017
Grupa za slobodu medija organizovala je večeras okupljanje novinara, medija, organizacija civilnog društva i građana spremnih da se bore za slobodu medija u Srbiji. Povod za organizovanje je gašenje nedeljnika Vranjske, a cilj su novinari i mediji… »

Haradinaj: Poređenje Kosova i Katalonije otežava klimu za formiranje ZSO

Insajder 05.10.2017
Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je, govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština, da bi "Kosovo delovalo po mnogim pitanjima, kada bi bilo sigurnije po pitanju svoje perspektive" i da "novi pristup Srbije – da se obrati EU i da… »

Dačić: Kakva stolica, Kosovo može dobiti samo hoklicu u UN

Insajder 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da prijem Kosova u Ujedinjene nacije "ne dolazi u obzir". Dačić je na pitanje da li je za njega tema "stolica" za Kosovo u UN, rekao: "Kakva stolica, može hoklica. To ne dolazi u obzir!"… »

Vučić: Izmišljotine PSG, tamo su sve lažovi po prirodi

Insajder 05.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su "strašne izmišljotine" navodi Pokreta slobodnih građana da je uoči predstojećih beogradskih izbora poslednjih meseci u opštinama Vračar i Zvezdara povećan broj upisanih građana u… »

I Jeremić na protestu s Jankovićevim PSG

Insajder 05.10.2017
Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu, saopštio je Inicijativni odbor Inicijativni odbor Narodne stranke. Kandidat za predsednika na… »

Tužilaštvo zatražilo pritvor za vlasnika firme koja je snabdevala škole

Insajder 05.10.2017
Prvo osnovno tužilaštvo saslušalo je danas B.P. (41), čija je firma snabdevala hranom škole u kojima je došlo do masovnog trovanja učenika, i predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana. U prvom osnovnom tužilaštvu za Insajder navode da je… »

Ivanović i Milović: Direktori pritiskaju radnike da glasaju za Srpsku listu

Insajder 05.10.2017
Kandidati za gradonačelnike Kosovske Mitrovice i Zvečana Oliver Ivanović i Dragiša Milović, najavili su da će "i pored pritisaka koji ne jenjavaju" nastaviti mirnu kampanju uz razgovore s građanima iznoseći svoj program za rešavanje pitanja koja… »

Ustavni sud Španije suspendovao zasedanje katalonskog parlamenta

Insajder 05.10.2017
Ustavni sud Španije danas je doneo odluku o suspenziji sednice katalonskog parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak i na kojoj se očekivalo da lokalni lideri jednostrano proglase nezavisnost Katalonije od Španije, prenosi Rojters. Agencija prenosi… »

Poverenik traži da Ministarstvo pravde uskladi zakone koji se tiču podataka o ličnosti

Insajder 05.10.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je danas da je zatražio od ministarke pravde Nele Kuburović da ministarstvo preduzme korake za otklanjanje nedostataka u pojedinim zakonima u kojima… »