Izvor: Južne vesti/Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Prvaci iz škole “Ivo Andrić” prvi u Nišu dobili uniforme

Južne vesti 05.10.2017
Mališani koji su nedavno krenuli u prvi razred Osnovne škole “Ivo Andrić”, prvi su đaci u Nišu koji će nositi uniforme. Dobili su ih besplatno, kaže direktorka Milica Petković, a nada se da će i deca i roditelji biti zadovoljni ovim gestom… »

Obuka za mlade kako da zarađuju preko interneta

Južne vesti 05.10.2017
Srednjoškolci, studenti i nezaposleni stari od 15 do 30 godina, mogu da se prijave na organizovanu obuku o zarađivanju preko interneta, koja će se u narednom periodu, kako kažu organizatori, održavati u Oficirskom domu. Besplatna obuka "Tvoja prva… »

Rusi poslali novog direktora u niški Humanitarni centar

Južne vesti 05.10.2017
Iako još nema rešenja za diplomatski status Srpsko-ruskog centra u Nišu, u ovu humanitarnu bazu koja mesecima izaziva kontroverze na najvišem političkom nivou stigao je novi kodirektor, iskusni ruski stručnjak za bezbednost Viktor Guljevič… »

Stanari najavili tribinu na kojoj će govoriti o svojim aktivnostima u EU

Južne vesti 05.10.2017
Niški Udruženi pokret slobodnih stanara ponovo organizuje tribinu u Mesnoj kancelariji “Božidar Adžija”, na kojoj će, kažu, informisati građane o tome šta je dogovoreno prilikom njihove posete Energetskoj zajednici u Beču. Govoriće i o… »

Niški DS traži vanredne lokalne izbore

Južne vesti 05.10.2017
Zbog, kako navode niške demokrate, najveće krize lokalne vlasti u istoriji prouzrokovane sukobom u vrhu niškog SNS, Demokratska stranka traži da građani ponovo izađu na birališta i da se niški naprednjaci “sklone s vlasti”. Novonastala kriza u… »

Prezentacija o lutriji za američke vize u niškoj biblioteci

Južne vesti 05.10.2017
Sve Nišlije koje žele da započnu “novi život” u Sjedinjenim Američkim Državama, moći će na prezentaciji Američke ambasade da nauče kako to da učine putem “Lutrijskog viza programa”. Prezentacija će, navode u Ambasadi, biti organizovana… »

“Vratite nam državu” - veliki građanski protest u Beogradu

Južne vesti 05.10.2017
Ispred zgrade Predsedništva republike Srbije u Beogradu, u subotu 7. oktobra, od 14 sati, biće održan protest građana koji će predvoditi Policijski i Vojni sindikat. Za Nišlije je, kako kažu organizatori, obezbeđen besplatan prevoz na protest, a… »

Foto-vest: Golubarnik “nikao” na vrhu zgrade u Mokranjčevoj [foto]

Južne vesti 05.10.2017
Mali prostor za golubove natkriven krovnom konstrukcijom uzdiže se sa zgrade u Mokranjčevoj ulici u niškom naselju Palilula. Međutim, kako kažu žitelji te zgrade, njihov komšija je golubarnik gradio bez saglasnosti stanara, ali i bez ikakve… »

Još se renoviraju niški vrtići, roditelji nestrpljivi

Južne vesti 05.10.2017
Zbog toga što više od mesec dana deca ne mogu da idu u vrtiće “Neven” i “Crvenkapa” koji se renoviraju, roditelji su nezadovoljni i nestrpljivi, jer više ne znaju kako da organizuju čuvanje dece. Međutim, v. d. direktorka “Pčelice”… »