Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Dačić se ne odriče Miloševića i 90-ih: Peti oktobar je velika prevara

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su dogadjaji 5. oktobra 2000. godine bili "jedna velika prevara". Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih demonstracija kojima… »

Ministarstvo kulture: Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

Kurir 05.10.2017
U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Brajović je na tu funkciju postavljen 19. decembra prošle godine. Bio je angažovan na formiranju radne grupe i pripremama za izradu nove medijske strategije… »

U Srbiju stiže prvi sneg: Meteorolozi izdali upozorenje na obilne padavine, evo do kada!

Kurir 05.10.2017
Kako se navodi na sajtu RHMZ, upozorenje na obilnije padavine odnosi se na period od danas do 9. oktobra. U subotu, kako se navodi, u centralnim i južnim krajevima i većini mesta očekuje se od 20 do 30 mm kiše, na jugu oko 40 mm za 24 sata, lokalno i… »

(Kurir TV) drama u centru Beograda: Petroviće izbacuju na ulicu! Prete im oduzimanjem dece?!

Kurir 05.10.2017
Prinudno iseljenje porodice Petrović iz stana u Njegoševoj nije uspelo 19.septembra jer su građani odbranili da Dobrila Petrović sa porodicom ostane na ulici. Danas su međutim došli nenajavljeni, oko pola 10, i iseljenje je, uz pratnju policije, u… »

Pred nama je pravi letnji dan, a od petka velika promena: Danas sunčano i do 26, a od sutra kiša i sneg!

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, uz slab i umeren vetar, južni i jugozapadni, i s temperaturom do 26 stepeni u većem delu zemlje. U planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije vetar će povremeno biti jak,a tokom… »

Počele su vojne vežbe, očekujte pozive! Rezervisti spremite se, evo koliko traju!

Kurir 05.10.2017
Vojna vežba, gađanje, medicinska obuka... samo su neke od stvari kojima će se baviti Timočka brigada rezervnog sastava Vojske Srbije u narednom periodu na strelištu Krivul kod Zaječara. Ova, dvonedeljna obuka koja traje već nekoliko dana, a u njoj… »

Provokacija Srba u Vrbovcu: Osvanuo grafit UČK

Kurir 05.10.2017
PRIŠTINA - U Vrbovcu, nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "UČK welcome Kosova", što je još jedna u nizu provokacija koja je uznemirila nealbnasko stanovništvo tog mesta i obližnje Mogile. Oni smatraju da je reč o… »

160 Radnih mesta: Uskoro konkurs za sudijske pripravnike

Kurir 05.10.2017
VRNJAČKA BANJA - Ministarstvo pravde će uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika, koji bi trebalo da počnu sa radom do kraja 2017. godine, najavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović. Govoreći na otvaranju Godišnjeg… »

Kancer je u porastu, kontrolišite štitnu žlezdu: Kancer na tom mestu leči se hirurgijom

Kurir 05.10.2017
BEOGRAD - Oboljenja štitaste žlezde u stalnom su porastu, a samo tokom prošle godine u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije operisano je 678 takvih pacijenata. Načelnik Centra prof. Ivan Paunović kaže da je reč o pacijentima koji… »

Preminula legijina majka: Natalija Ulemek umrla u 82. godini

Kurir 05.10.2017
Natalija Ulemek (82), majka Milorada Ulemeka Legije, preminula je danas u Beogradu. Legija služi maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, u najčuvanijem srpskom zatvoru, takozvanom Alkatrazu u Požarevcu. Ulemek je, podsetimo, osuđen na čak četiri… »