Izvor: N1 Info arhiva vesti 05.10.2017

Porodice gardista: Vučić nam rekao da su rukavice podmetnute

N1 Info 05.10.2017
Danas se navršava 13 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Tadašnji premijer, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, rekao je na sastanku u decembru… »

RHMZ upozorava: Za vikend stižu obilne padavine, sneg...

N1 Info 05.10.2017
RHMZ upozorava na obilne padavine na području Srbije koje će trajati do nedelje, 8. oktobra. Na planinama se očekuje formiranje snežnog pokrivača. U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim… »

Vučić: Peti oktobar imao i dobre i loše strane

N1 Info 05.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti. "Ja bih to nekom drugom ostavio. Imalo je to i dobrih i loših strana. Dobro je što je Srbija mogla da… »

Hrvatska zabranila ubijanje napuštenih životinja

N1 Info 05.10.2017
Hrvatski sabor je izglasao Zakon o zaštiti životinja kojim se zabranjuje ubijanje napuštenih životinja. Javnosti najzanimljivija odredba novog zakona je zabrana ubijanja napuštenih životinja i osnivanje najmanje jednog "no kill" skloništa na… »

Peti oktobar: Milošević pao, njegovi ljudi opet u foteljama

N1 Info 05.10.2017
Danas se navršava i 17 godina od petooktobarskih demonstracija i pada režima Slobodana Miloševića. Međutim, na političkoj i javnoj sceni Srbije sve više je funkcionera iz njegovog doba. Izvor: N1info Pre sedamnaest godina, građani su na ulici… »

Kuburović: Vlada dala garancije za puštanje Ratka Mladića

N1 Info 05.10.2017
Vlada Srbije je dala garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala zbog lečenja, potvrdila je ministarka pravde Nela Kuburović. "Nije prvi put da Vlada Srbije daje garancije za nekog radi lečenja, a Vlada je… »

Astronauti popravljaju robotsku ruku u svemiru

N1 Info 05.10.2017
Dvojica američkih naučnika su izašli u svemirsku šetnju da poprave robotsku ruku Međunarodne svemirske stanice, saopštila je američka svemirska agencija NASA. Astronauti Rendi Bresnik i Mark Vande Haj počeli su svoj izlazak u 14.05 po… »

Špijunski ratovi: Kako hakerske grupe kradu jedne od drugih

N1 Info 05.10.2017
Sofisticirani sajber kriminalci aktivno hakuju druge grupe kako bi ukrali podatke o žrtvama, pozajmljivali alate i tehnike i ponovo iskoristili njihove infrastrukture, čime je bezbednosnim istraživačima dodatno otežano kreiranje precizne baze… »

Jedna osoba stradala u požaru u centru Beograda

N1 Info 05.10.2017
Jedna osoba je izgubila život u požaru koji je izbio u Bulevaru despota Stefana u Beogradu. Iz Komandno operativnog centra je saopšteno da je požar ugašen. "Samo smo konstatovali smrt, ali nije još uvek poznato da li je lice preminulo zbog posledica… »

Danas sunčano, temperature do 26 stepeni

N1 Info 05.10.2017
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, s najvišom temperaturom do 26 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, u planinskim predelima južne i… »