Izvor: Nedeljnik/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Poklanjamo MBA stipendije Univerziteta Šefild

Nedeljnik 05.10.2017
Konkurs za stipendije u nastavnoj 2017/2018 godini namenjen je poslovnim ljudima iz Srbije koji žele da steknu svetski priznatu Executive MBA diplomu Univerziteta Šefild. Univerzitet Šefild, magazin Nedeljnik i Američka privredna komora pokanjaju… »

"Tražim ženu. Imam kabria. Ne treba radit'. Samo ljubav": Kad gastarbajter traži ženu

Nedeljnik 05.10.2017
Sadržaj oglasa nasmejao je mnoge pa je ubrzo postao hit na Fejsbuku. Čovek iz Hrvatske koji živi i radi u Nemačkoj, odlučio je da potraži ljubav preko društvene mreže putem oglasa koji je objavio na stranici "Dijaspora-ljubavni oglas". Sadržaj… »

Original proslavio drugi rođendan

Nedeljnik 05.10.2017
Rođendansku proslavu upriličenu u restoranu Radost fina kuhinjica ulepšali su reditelj Zdravko Šotra, profesorka Fakulteta političkih nauka Neda Todorović, urednik Nove Galaksije Stanko Stojiljković, glumac Bojan Perić, pevačica Sara Jo, i mnogi… »

"Neki su želeli da budu mali Miloševići. Ima ih i danas": Dragan Šutanovac o Petom oktobru

Nedeljnik 05.10.2017
"Od 5. oktobra, DS je na vlasti ukupno bio sedam godina. Mogli smo za to vreme da promenimo Ustav, sporo smo rešavali pitanje saradnje sa Hagom, postoje i ekonomske mere koje bismo danas drugačije sprovodili", kazao je Šutanovac. Predsednik DS Dragan… »

A šta Vučić kaže o Petom oktobru?

Nedeljnik 05.10.2017
Predsednik Srbije odgovorio je i na optužbe Saše Jankovića da se planira krađa na gradskim izborima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je 5. oktobar imao loše i dobre strane i da ne voli kada Srbi učestvuju u sukobima oko prošlosti… »

Otvoren holističko-rehabilitacioni centar „OSLONAC" u okviru projekta finansiranog sredstvima EU

Nedeljnik 05.10.2017
Holističko-rehabilitacioni centar „Oslonac" obuhvata kombinaciju različitih tipova terapija namenjenih osobama sa invaliditetom kako bi prevazišle fizičke i sociološke barijere unutar svoje zajednice kroz holistički pristup pojedincu i njegovom… »

"Ako je Keba neprijatelj države, onda nešto sa ovom zemljom debelo nije u redu": Žarko Korać o Srbiji u vreme Petog oktobra…

Nedeljnik 05.10.2017
"Mi smo devedesetih rizikovali živote, spiskovi sa adresama lidera DOS bili su kod generala Pavkovića - mi smo svi bili predviđeni za hapšenje", prisetio se Žarko Koraž Petog oktobra 2000. godine. Jedan od lidera nekadašnjeg DOS i profesor… »

Zbogom Pacovi, dobro došle Vodolije: Zapadnjačka astrologija opčinila Kinu

Nedeljnik 05.10.2017
Ono što je na Zapadu poslednjih godina uglavnom rezervisano za male grupe zanesenjaka, u Kini je postalo mejnstrim kulturni trend, naročito među mladim ljudima. Za stolovima i po kafićima poznati i nepoznati razmenjuju poslednje kuriozitete i saznanja… »

"Ma, šta, brate, stani! Ideemooo": Šta je Peti oktobar za Ljubu otporaša

Nedeljnik 05.10.2017
"Peti oktobar je, znate, propuštena prilika", čak 86 odsto analitičara, prema neformalnim istraživanjima, baš to izjavi kada ih negde četvrtog pozovu da ih pitaju za stručno mišljenje. To mu dođe kao da neki ruski analitičar izjavi da je 9. maj… »

Bizarno: Zašto Dragoljub Mićunović ne može u penziju

Nedeljnik 05.10.2017
Ukoliko bi Mićunović odlučio da se "penzioniše", onda bi umesto njega Ničić ušao u parlament. Sasvim dovoljan razlog da Mićunović ostane još neki dan u politici. Funkcioner Demokratske stranke i njen prvi lider u novijoj istoriji Dragoljub… »