Izvor: Nedeljnik/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Agent FBI ponovo otvara slučaj Ane Frank: Ko je izdao devojčicu?

Nedeljnik 05.10.2017
Veruje se da je porodicu otkrio Gestapo, mada je muzej Kuća Ane Frank prošle godine objavio studiju koja ukazuje na to da je sklonište možda otkriveno slučajno. Uprkos decenijama istrage, još postoje pitanja u vezi sa slučajem Ane Frank na koja… »

"Živim u Žozea Murinja broj...": Trener dobio ulicu u svom rodnom gradu

Nedeljnik 05.10.2017
U saopštenju iz Mančester junajteda navedeno je da je zbog uspeha koje je postigao u fudbalu, po Murinju nazvana ulica u njegovoj domovini. Tako je ulica "Rua da Saude" u Setubalu, preimonavana u ulicu Žozea Murinja. Portugalski fudbalski stručnjak i… »

Putin: "Kimov otac mi je rekao za nuklearnu bombu"

Nedeljnik 05.10.2017
"Kad je to bilo? 2001! Sad je već 2017, zemlja je živela pod trajnim sankcijama i umesto nuklearne bombe sada imaju hidrogensku bombu", rekao je Putin. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mu je za postojanje atomske bombe Severne Koreje još… »

Ko bi mogao da sledi Kataloniju: Škotska, Baskija, Šlezija, Flandrija...

Nedeljnik 05.10.2017
Evropska unija sa svojim otvorenim tržištem pothranjuje secesionističke težnje "malih otadžbina" da pronađu svoje mesto pod zvezdanim evropskim nebom. Postojanje ovakve EU, paradoksalno, doprinosi bujanju independističkih pokreta. Retki su iskreni… »

Bivši britanski premijer optužen da je zlostavljao dečake: Policija otkrila zločine posle više od četiri decenije

Nedeljnik 05.10.2017
Da je danas živ Edvard Hit bi morao da bude izveden na saslušanje zbog brojnih optužnica, zaključak je policijske istrage. Edvard Hit je bio premijer Velike Britanije u periodu od 1970. do 1974, a preminuo je 2005. godine. Da je danas živ morao bi da… »

Milion ljudi posetilo putujuću izložbu posvećenu Bouviju

Nedeljnik 05.10.2017
Retrospektiva "David Bowie Is" sadrži fotografije, video snimke, tekstove, kostime i druge predmete muzičke zvezde. To je inače jedina zvanična, njemu posvećena izložba. Putujuća izložba posvećena legendarnom britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju… »

Ko će naslediti Dilana: Nominovani za Nobelovu nagradu za književnost

Nedeljnik 05.10.2017
Kako predviđaju književni krugovi, ovogodišnji će izbor, za razliku od prošlogodišnjeg koji je izazvao mnoge polemike, ipak biti "opšteprihvaćen" Švedska akademija danas će objaviti ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost i tada će se… »

Agent FBI ponovo otvara slučaj Ane Frank

Nedeljnik 05.10.2017
Veruje se da je porodicu izdao Gestapo, mada je muzej Kuća Ane Frank prošle godine objavio studiju koja ukazuje na to da je sklonište možda otkriveno slučajno. Uprkos decenijama istrage, još postoje pitanja u vezi sa slučajem Ane Frank na koja nije… »