Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 05.10.2017

Danas se navršava 17 godina od velikih demonstracija u Beogradu i pada Slobodana Miloševića s vlasti

Nova ekonomija 05.10.2017
Danas se navršava 17 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije su izbile pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika Savezne Republike… »

U Rumi otvorena fabrika nudli i polugotovih jela od testenine

Nova ekonomija 05.10.2017
U Rumi je danas zvanično otvorena fabrika hrane, kao prva investicija u Evropi nepalske kompanije CG Foods Europe, koja posluje u okviru Chaudhary Group, a u koju je uloženo devet miliona evra. Fabrika, u kojoj će se proizvoditi nudle i druga… »

Energetski sektor kompletno spreman za novu grejnu sezonu

Nova ekonomija 05.10.2017
Energetski sektor Srbije je potpuno spreman za prestojeću grejnu sezonu, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić. Po svim ocenama koje u ministarstvu imamo, energetski sektor je kompletno spreman za grejnu… »

Austrijski 'Cumtobel' premešta ćerku kompaniju 'Tridonik' u Srbiju

Nova ekonomija 05.10.2017
Austrijski proizvođač svetlosnog materijala Cumtobel premešta proizvodnju svoje ćerke kompanije Tridonik u Srbiju. Kako je saopšteno u sedištu Cumtobela, u Dornbirnu fokusiraće se ubuduće na proizvodnju svetala, dok će proizvodnja komponenti… »

Prodaje se imovina Gemaxa kod Marakane

Nova ekonomija 05.10.2017
Stečajni upravnik građevinskog preduzeća Gemax oglasio je prodaju imovine stečajnog dužnika, pa bi novog vlasnika trebalo da dobije i istoimeni popularni sportski objekat na adresi Banjički venac. Imovina na toj lokaciji nedaleko od Marakane, koju… »

Engleski pisac Kazuo Išiguro dobitnik Nobelove nagrade za književnost

Nova ekonomija 05.10.2017
Nobelovu nagradu za književnost ove godine dobio je engleski pisac Kazuo Išiguro. Išiguro je nagrađen zbog svojih "romana velike emotivne snage, koji je otkrio provaliju ispod našeg lažnog osećaja povezanosti sa svetom", navodi se u obrazloženju… »

Mihajlović: Srbija i Grčka će zajedno raditi na modernizaciji železničkog koridora

Nova ekonomija 05.10.2017
Srbija i Grčka će zajedno raditi na modernizaciji železničkog koridora koji će omogućiti da se bezbednije i brže odvija prevoz putnika i robe od grčkih luka preko Srbije ka zemljama centralne Evrope, izjavila je ministarka građevinarstva… »

Sloga: Omogućavanje Hestilu posebnog mehanizma za nadzor bolovanja je skandal

Nova ekonomija 05.10.2017
Udruženi sindikati Srbije Sloga traže i zahtevaju od Ministarstva za rad i Ministarstva zdravlja da radnicima smederevske Železare i celokupnoj javnosti Srbije obelodane šta su konkretno dogovorili sa rukovodstvom kineske firme HBIS grup Srbija u vezi… »

Vučić: BiH postade veliki izvoznik suncokretovog ulja, a nemaju nijedan suncokret

Nova ekonomija 05.10.2017
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je će tokom posete turskog predsednika Srbiji biti poptisan Sporazum o slobodnoj trgovini između dve zemlje. Kako je rekao, tom prilikom biće dogovoren bescarinski izvoz goveđeg mesa, ali će i srpski… »

Dugogodišnji direktor i predsednik uprave 'Dženeral elektrika' podneo ostavku

Nova ekonomija 05.10.2017
Dugogodišnji čelnik američkog industrijskog konglomerata Dženeral elektrika (GE), Džefri Imelt, povukao se sa dužnosti direktora i predsednika uprave. On se povukao gotovo tri meseca pre dogovorenog roka. Njegove funkcije će preuzeti izvršni… »