Izvor: Novi magazin arhiva vesti 05.10.2017

Šutanovac: Petog oktobra pokazano da je moguće odbraniti vlast građana

Novi magazin 05.10.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najvažnijih datuma moderne srpske istorije i dan kada je na protestu ispred tadašnje savezne skupštine pokazano da je moguće odbraniti vlast… »

Advokat: Vučić rekao da su parafinske rukavice podmetnute gardistima

Novi magazin 05.10.2017
Danas se navršava 13 godina od kada su gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli u vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Pravni zastupnik porodica dvojice gardista ubijenih pre 13 godina u vojnom objektu Karaš na… »

Poslanik Dveri isključen sa sednice, odredjena pauza jer ne želi da izadje iz sale

Novi magazin 05.10.2017
Poslanik Dveri Srdjan Nogo isključen je danas sa sednice Skupštine Srbije, ali pošto nije hteo da izadje iz sale odredjena je pauza od sat vremena. Presedavajući Veroljub Arsić pre toga odredio je dve kraće pauze, posle čega je Nogo i dalje ostao u… »

Službenik banke u Boru osumnjičen da je isplaćivao lažne evre klijentima

Novi magazin 05.10.2017
Policija u Boru je uhapsila službenika jedne banke zbog sumnje da je klijentima isplaćivao falsifikovan novac u apoenima od 100 evra, dok je prave novčanice zadržavao za sebe. "Banka je oštećena za oko 10.500 evra, koliko je i vratila građanima"… »

Rahoj pozvao na zaustavljanje katalonskih planova za odvajanje

Novi magazin 05.10.2017
Španski premijer Mariano Rahoj pozvao je danas separatističkog katalonskog lidera da otkaže planove za proglašenje nezavisnosti te severostiočne oblasti da bi izbegao "veće zlo". U Intervjuu za špansku agenciju EFE, Rahoj je rekao da je rešenje za… »

Razgovori SAD i Rusije o istočnoj Ukrajini u Beogradu 7. oktobra

Novi magazin 05.10.2017
Specijalni izaslanik SAD-a za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini Kurt Volker i pomoćnik Kremlja Vladislav Surkov sastaće se 7. oktobra u Beogradu. "Sastaću se s ruskim kolegom u oktobru u Beogradu kako bi razgovarali o bržoj implementaciji Minska… »

Dačić: 5. oktobar je velika prevara

Novi magazin 05.10.2017
Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da su dogadjaji 5. oktobra 2000. godine bili "jedna velika prevara". Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih demonstracija kojima je… »

DW: Ne postoji pravo na separatizam

Novi magazin 05.10.2017
Katalonska regionalna vlada uskoro planira da proglasi nezavisnost, ali pritom neće moći da se pozove ni na međunarodno, ni na evropsko pravo, ocenjuje danas Dojče vele (DW) i dodaje da ni Kosovo nije postalo nezavisno pravno, već politički. Pravo… »

Predić: Za zimu dovoljno struje, gasa i nafte

Novi magazin 05.10.2017
Za predstojeću zimu obezbeđeno je dovoljno struje, nafte i gasa, a i sistemi za daljisko grejanje su spremni, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Zoran Predić. On je na konferenciji "EPS kao pokretač privrede… »

Brajović: Odugovlačenje sa izborom državnog sekretara za informisanje šteti reformi medija

Novi magazin 05.10.2017
Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je danas da tu funkciju ne obavlja od 29. juna i dodao da svako odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme… »