Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Šutanovac: Petog oktobra pokazano da je moguće odbraniti vlast građana

Novi magazin 05.10.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najvažnijih datuma moderne srpske istorije i dan kada je na protestu ispred tadašnje savezne skupštine pokazano da je moguće odbraniti vlast… »

Predić: Za zimu dovoljno struje, gasa i nafte

Novi magazin 05.10.2017
Za predstojeću zimu obezbeđeno je dovoljno struje, nafte i gasa, a i sistemi za daljisko grejanje su spremni, rekao je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije Zoran Predić. On je na konferenciji "EPS kao pokretač privrede… »

Brajović: Odugovlačenje sa izborom državnog sekretara za informisanje šteti reformi medija

Novi magazin 05.10.2017
Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je danas da tu funkciju ne obavlja od 29. juna i dodao da svako odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme… »

Sutra naoblačenje s kišom i padom temperature

Novi magazin 05.10.2017
U Srbiji će sutra doći do naoblačenje mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva, koje će se tokom dana proširiti i na ostali deo zemlje. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da se u… »

Danas pretežno sunčano i topije, do 26 stepeni

Novi magazin 05.10.2017
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplije, s najvišom temperaturom do 26 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar će biti vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, u planinskim predelima južne i… »

Ministarstvo: Zoran Marjanović nije pokušao samoubistvo

Novi magazin 05.10.2017
Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde demantovala je danas pisanje medija da je pritvorenik Okružnog zatvora u Beogradu Zoran Marjanović (39), koji je osumnjičen za ubistvo supruge, pokušao samoubistvo. "Ističemo da Z.M. nije… »

Nela Kuburović: Uskoro konkurs za prjem 160 sudijskih pripravnika

Novi magazin 05.10.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će Ministarstvo pravde Srbije uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika koji bi trebalo da počnu da rade do kraja 2017, a da očekuje da će u 2018. moći da se sprovede još… »

Potpisan Proglas o slobodi medija

Novi magazin 05.10.2017
Novinari, predstavnici medija, organizacija civilnog društva i građani okupili su se večeras u Beogradu u organizaciji Grupe za slobodu medija i potpisali zajednički "Proglas o slobodi medija" koji sadrži osnove načina na koji žele da se bore za… »