Izvor: PC Press arhiva vesti 05.10.2017

Viber izmenio grupni chat

PC Press 05.10.2017
Viber, jedna od vodećih aplikacija za razmenu poruka, danas predstavlja set ažuriranih funkcija za chatovanje. Administratori za grupno chatovanje će imati mogućnost da izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi koje… »

Schneider Electric obeležava 15 godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori

PC Press 05.10.2017
Kompanija Schneider Electric ove godine obeležava 15 godina poslovanja na tržištima Srbije i Crne Gore. Od samog osnivanja, biznis model Schneider Electric-a građen je po principu partnerske mreže i angažovanja lokalnih kompanija. Ova mreža danas… »

Bekap je ključ za uspešno poslovanje

PC Press 05.10.2017
Bekap podataka je ključan za uspešno funkcionisanje kompanije – on predstavlja sigurnost, gradi poverenje kod klijenata i ruši barijere na raznim poslovnim poljima. Nema opravdanja za nepostojeću ili nepotpunu strategiju bekapa. Do gubitka podataka… »

Predstavljen Samsung HMD Odyssey headset

PC Press 05.10.2017
Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey headset, uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (MR). Uređaj pruža izvanredan doživljaj uz Dual AMOLED ekran visoke rezolucije, polje… »

Konkurs za EY Preduzetnika godine 2017 je otvoren

PC Press 05.10.2017
Revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) 05. oktobra je po šesti put otvorila konkurs za program EY Preduzetnik godine koji će trajati do 20. novembra 2017. Svečano proglašenje nacionalnog pobednika biće održano u februaru 2018, a… »

Međunarodni pozivi unutar EU uskoro bi mogli da budu jeftiniji

PC Press 05.10.2017
Odbor za industriju, istraživanje i energetiku glasao je ove nedelje o novim pravilima Evropske unije na području telekomunikacija, te zatražio da međunarodni pozivi unutar Unije, kako sa fiksnih, tako i sa mobilnih telefona, ne budu značajno skuplji… »

Goldman Sachs namerava da se bavi trgovinom kriptovaluta

PC Press 05.10.2017
Američka investicijska kuća Goldman Sachs namerava da otvori odeljenje za trgovinu bitcoin-ima i drugim digitalnim valutima, prema nepoznatim izvorima. Goldman Sachs, čije je sedište u Njujorku, trenutno pregovara sa ekspertima koji se bave… »

Astronauti popravljaju robotsku ruku na Internacionalnoj svemirskoj stanici

PC Press 05.10.2017
U jutro 5. oktobra dva NASA-ina astronauta krenula su na misiju izvan Internacionalne svemirske stanice, a sa ciljem da poprave kvar na glavnom mehaničkom dodatku – robotskoj ruci. Mehanizam koji pokreće ovu ruku ne radi kako se očekivalo, te je… »

Intel bi mogao da ima problema sa zalihama Coffee Lake procesora

PC Press 05.10.2017
Intel Coffee Lake procesori biće pušteni u prodaju 5. oktobra, te će broj čipova, navodno, biti ograničen, pa se postavlja pitanje hoće li uspeti da zadovolje apetite tržišta. Intel-ova odluka da osmu generaciju Coffee Lake procesora lansira… »

Apple i Amazon ne plaćaju porez

PC Press 05.10.2017
Evropska unija donela je odluku po kojoj će Amazon, najveća svetska platforma za trgovinu, morati Luksemburgu da plati 250 miliona evra, a na ime izbegnutih poreskih obaveza. U obrazloženju odluke se navodi da je Luksemburg davao nezakonite poreske… »