Izvor: Peščanik/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Pravda za Nebojšu

Peščanik 05.10.2017
Mediji su objavili da je policija podnela zahtev da se protiv dvojice studenata Fakulteta dramskih umetnosti pokrene prekršajni postupak. Njih dvojica su u aprilu ove godine navodno organizovali skup „Protiv diktature“. Problem sa dvojicom studenata… »

Waiting for the election

Peščanik 05.10.2017
A few days ago, on the 30 th anniversary of the 8th Plenary Session (of the Central Committee of the Serbian communist party), we recalled that the years of denouement began with the dismissal of Dragisa Pavlovic, the head of the Belgrade communists. In… »

Caveat emptor

Peščanik 05.10.2017
Gradski menadžer je utvrdio da su za trovanje dece u beogradskim osnovnim školama krive škole koje su izabrale najjeftinijeg snabdevača. Da su škole platile skuplje, deca se ne bi otrovala. Gradski menadžer se zadržao samo na ovom slučaju, ali… »

Gde smo 17 godina posle Petog oktobra?

Peščanik 05.10.2017
Nalazimo se na najudaljenijoj tački od onoga čemu smo se nadali. Nije se vratio Miloševićev režim, ali jeste radikalski primitivizam u kome živimo poslednjih pet godina. Čini mi se da se više nikada neće desiti Peti oktobar. On je bio čudo, kao… »

Srpski Olimp, 5. oktobar

Peščanik 05.10.2017
Šta je nama 5. oktobar? To pitanje, kako se od samog događaja odmičemo, postaje sve aktuelnije. Naročito sada kada je on pod dvostrukom paljbom. S jedne strane, kad nosioci vlasti pokušavaju na svaki način da ga diskredituju i „stigmatizuju“, a… »