Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

Politika 05.10.2017
Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje, saznaje Tanjug. U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Brajović je na tu funkciju postavljen 19. decembra prošle godine. Bio je… »

Energetski sektor potpuno spreman za grejnu sezonu

Politika 05.10.2017
Energetski sektor Srbije je potpuno spreman za predstojeću grejnu sezonu, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Zoran Predić. „Po svim ocenama koje u ministarstvu imamo, energetski sektor je kompletno spreman za… »

Upozorenje RHMZ na obilne padavine u Srbiji

Politika 05.10.2017
Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje za područje Srbije na obilne padavine koje će trajati do nedelje, 8. oktobra, dok se na višim planinama očekuje formiranje snežnog pokrivača. U subotu, u centralnim i južnim krajevima… »

Rezervisti Timočke brigade na dvonedeljnoj vežbi

Politika 05.10.2017
Rezervisti, koja su imaju ratni raspored u Timočkoj brigadi, nalaze se na dvonedeljnoj obuci na logorskom prostoru i strelištu Krivul, kod Zaječara, saopštila je Vojska Srbije. Reč je o rezervistima koji su pozivani preko lokalnih centara… »

Prikaz sposobnosti VS „Sloboda 2017” povodom 20. oktobra

Politika 05.10.2017
Zajednička sednica kolegijuma ministra odbrane i proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba Vojske Srbije održana je u Domu Garde na Topčideru a sednicu je vodio ministar odbrane Aleksandar Vulin, saopštio je Ministarstvo odbrane. Pored redovnog… »

Sabornost nam je danas preko potrebna

Politika 05.10.2017
Zadatak svakog intelektualca je da svedoči o istoriji, ne sa pozicija samoporicanja i tobožnjeg kriticizma, već sa ogromnim poštovanjem prema originalnoj dvovekovnoj tradiciji. Doktor Dragoljub V. Danilović je profesor istorije u Gimnaziji u Kraljevu… »

Olakšice za ratne veterane u Vojvodini

Politika 05.10.2017
Novi Sad - Pokrajinska vlada je usvojila Akcioni plan za poboljšanje položaja ratnih veterana, odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. i rata 1999. godine, saopšteno je posle sednice vlade. Osnovni cilj Akcionog plana je proširenje… »

Utorkom i četvrtkom nove teme posvećene penzionerima i medicini

Politika 05.10.2017
Poštovani čitaoci, „Politika” dvaput nedeljno objavljuje stranicu posvećenu penzionerima, svim pripadnicima trećeg doba i šarolikoj lepezi tema iz oblasti medicine. Svakog utorka i četvrtka na stranicama „Politike” moći ćete da pronađete… »

Direktor će da „potpisuje” mobilnim telefonom

Politika 05.10.2017
Dugo čekanje u redovima i strahovanje da će čoveku, kada dođe pred šalter, možda zafaliti neki papir da bi registrovao firmu ili završio neki drugi administrativni posao, posle usvajanja Zakona o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji… »

Peti oktobar, mislim...

Politika 05.10.2017
„Danas nam je divan dan, divan dan...” (srpska rođendanska pesma za decu druge Srbije). Uao, ili vau (kako se već kaže u tim Kolumbovim zemljama) kad se to desilo: Peti oktobar! Oslobodioci! JBT... Godine koje su pojeli magarci!!! *** Osećanja su… »