Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Sedamnaesta godišnjica Petog oktobra

RTS 05.10.2017
Pre 17 godina, velikim demonstracijama u Beogradu na današnji dan je okončana vladavina Slobodana Miloševića. Više stotina hiljada ljudi iz cele Srbije protestovalo je zbog nepriznavanja rezultata predsedničkih izbora od strane tadašnjeg režima… »

Nino Brajović nije više državni sekretar

RTS 05.10.2017
Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović nije više na toj funkciji, saznaje "Tanjug". Brajović je za UNS rekao da on na toj funkciji nije od 29. juna kada je istekao mandat prethodnoj vladi te da je odugovlačenje sa izborom… »

Vremenska prognoza – 6. oktobar

RTS 05.10.2017
Naoblačenje mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje. Samo će se na istoku i jugoistoku veći deo dana zadržati suvo, uglavnom sunčano… »

U Vrbovcu osvanuo grafit "Welcome Kosova UČK"

RTS 05.10.2017
Nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "Welcome Kosova UČK", što je još jedna u nizu provokacija koja je uznemirila nealbansko stanovništvo tog mesta i obližnje Mogile. Oni smatraju da je reč o zastrašivanju… »

Obuka rezervista na strelištu Krivul kod Zaječara

RTS 05.10.2017
Na logorskom prostoru i automatskom strelištu Krivul, kod Zaječara, u toku je dvonedeljna obuka grupe rezervista, a komandant Komande za razvoj Timočke brigade potpukovnik Vladica Vučković ističe da slična aktivnost nije realizovana dugi niz godina… »

"Principi nezavisnosti i nepristrasnosti sudstva u interesu građana"

RTS 05.10.2017
Ministarstvo pravde će se založiti da se izmenama Ustava sistematizuju odredbe o sudovima i sudijama kako bi bile harmonična celina koja ne izaziva zabunu, kao i da stalnost sudijske funkcije bude bezizuzetna, poručila je ministarka pravde Nela… »

Borba protiv nasilja počinje od malih nogu

RTS 05.10.2017
Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je da jeste problem što deo mladih u Srbiji kaže da šamar nije nasilje, i da je jedini način da se borimo protiv rodno zasnovanog nasilja - da ta borba počne od malih… »

Nema magle na putevima, saobraćaj umeren

RTS 05.10.2017
Saobraćaj je ovog jutra u Srbiji umerenog intenziteta dok je vidljivosti dobra i magle trenutno nema, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Prema podacima Uprave granične policije Srbije, na graničnim prelazima na putničkim terminalima nema dužih… »

Dva protesta zbog stanja u medijima

RTS 05.10.2017
Grupa za slobodu medija održala je protest u Beogradu na kojem je pročitan Proglas u kojem traže da im se omogući pravo na rad, govor i mišljenje. Protest i ispred zgrade RTS-a koji je održao Pokret za preokret. Na skupu Grupe za slobodu medija… »

Udes kod Beogradskog sajma, jedna osoba povređena

RTS 05.10.2017
Jedna osoba lakše je povređena u saobraćajnoj nezgodi kod Beogradskog sajma kada su se sudarili automobil "golf 6" i autobus na liniji 56 gradskog prevoza. U saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila nešto posle 21 čas, lakše je povređen vozač… »