Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Haljine kao pokretne slike

RTS 05.10.2017
Akademsko znanje stečeno na Fakultetu primenjih umetnosti, Kraljevčanka Bojana Dolamić spojila je sa narodnim vezom, i tako već petnaest godina stvara unikatne delove odeće. Sama oslikava najčešće svilu, lan i za svoje haljine kaže da su to… »

Izložba "Čudesni Andrić" u Užicu

RTS 05.10.2017
Povodom Dana grada, u užičkoj Narodnoj biblioteci je otvorena izložba "Čudesni Andrić" i promovisana knjiga oskarovca Stojana Stiva Tešića "Karu", prvi put prevedena na srpski jezik. Na 15 panoa sažeta je biografija i književni rad Iva Andrića… »

Manje posla za advokate

RTS 05.10.2017
Advokatska komora u Nišu obeležava 45 godina postojanja. Sa 1.000 upisanih advokata i 1.200 advokatskih pripravnika pokriva šest opština južne i jugoistočne Srbije. Ne kriju da posla imaju manje no nekada, jer su novim zakonima deo obaveza preuzeli… »

Predstava "Ana je čekala" premijerno pred prokupačkom publikom

RTS 05.10.2017
Nova pozorišna sezona u prokupačkom pozorištu "Hranislav Dragutinović" otvorena je predstavom "Ana je čekala", po romanu Srbijanke Stanković, u režiji Tijane Petrović. "Ana je čekala" je ljubavna konfuzija u dva čina, komad u kome se posmatraju… »

Da li se isplati odsustvovati sa posla zbog bolesti

RTS 05.10.2017
Da se ne isplati odsustvovati sa posla zbog bolesti, na svojoj koži osetila je jedna Kruševljanka, koja i pored dobre volje, posle povratka sa bolovanja, nije u mogućnosti da prihvati novu ponudu poslodavca. U dečjem butiku u Kruševcu Monika radi od… »

Seosko domaćinstvo kao iz 19. veka

RTS 05.10.2017
U blizini Osečine, uz magistralni put Valjevo - Loznica, pažnju prolaznika privlači jedno staro seosko domaćinstvo. I svako od njih može bez najave da svrati i razgleda stare objekte, poljoprivredne mašine i predmete koje je godinama sakupljao… »

Predškolci iz Niša sakupljaju novac za hematoonkološko odeljenje

RTS 05.10.2017
Akciju podrške Nurdoru za izgradnju dečjeg hematoonkološkog odeljenja Kliničkog centra u Nišu dala su deca iz dvadeset pet niških vrtića. Povodom obeležavanja Dečje nedelje, Predškolska ustanova "Pčelica", kao jedna od većih predškolskih… »

Mali proizvođači teško do nove mehanizacije

RTS 05.10.2017
U Srbiji je ove godine prodato 30 odsto poljoprivrednih mašina više nego prethodnih pet godina, navode u Poslovnom udruženju uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije. Najznačajniji kupci su i dalje poljoprivredna gazdinstva sa više od 100… »

Na asfaltiranje puteva čekali decenijama

RTS 05.10.2017
Preduzeće za puteve iz Dragačeva i Putevi Srbije, u saradnji sa građanima, rade na asfaltiranju više puteva u opštini Lučani. Po sistemu "dinar na dinar" radi se istovremeno u nekoliko mesnih zajednica. Meštani nekih dragačevskih sela na… »