Izvor: RTV Novi Pazar/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Reakcije na pretnje Fatmiru Alispahiću

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Indira Kučuk Sorguč: – “Hajka na Fatmira se nastavlja, prijete mu, omalovažavaju, kleveću i to otvoreno, bez ikakve bojazni jer je Muftija ‘jači’ od svake policijske presije i torture. U odbranu slobode mišljenja i zaštitu jednog… »

Ružić: Efikasnost i optimalizacija u službi građana

RTV Novi Pazar 05.10.2017
”Novi Pazar zbog svoje multietničnosti odražava bogatstvo koje država Srbija poseduje”, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je danas boravio u Novom Pazaru. Na sastanku u Upravi grada sa gradonačelnikom… »

Dan učitelja obeležen i u Novom Pazaru

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Svetski Dan učitelja obeležen je i u Novom Pazaru . U Narodnoj biblioteci Dositej Obradović je tim povodom održana svečanost za učitelje, a za one koji su se istakli u svom radu obezbeđeni su prigodni pokloni. Svetski dan učitelja obeležava se… »

Protest u Tutinu zakazan za sutra

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Nevladina organizacija ZAMBAK iz Tutina sutra organizuje protest zbog ubistva mladića Fahrudina Skarepa u toj sandžačkoj opštini. Iz ove organizacije pozivaju građane da mirno i dostojanstveno sutra na gradskom trgu protestuju. Ispred organizacije… »

Deca u lokalnom parlamentu

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić bila je počasni gost prve dečije Skupštine koja je održana u okviru Dečije nedelje. Na ovoj Skupštini jednoglasno je izabran predsedavajući i doneto je nekoliko odluka od kojih je najbitnija odluka o… »

U Prijepolju počela nastava bosanskog jezika sa elementima nacionalne kulture

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Povodom početka nastave bosanskog jezika sa elemntima nacionalne kulture delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastala se u Prijepolju sa direktorima osnovnih škola: OŠ „Dušan Tomašević-Ćirko“, OŠ „Boško Buha“, OŠ „Vladimir… »

Brzinski displeji za bezbednost dece

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Inicijativom Saveta za bezbednost saobraćaja grada Javno komunalno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta postavilo je ovih dana u Ulici „Kej skopskih žrtava“ brzinske pokazivače, koji vozače upozoravaju da smanje brzinu i propuste decu… »

Forum 10: Održimo miran i dostojanstven protest

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Akademska inicijativa “Forum 10” poziva sve građane Tutina i Sandžaka, da tokom sutrašnjeg protestnog skupa isključivo na miran i dostojanstven način iskažu svoj stav u vezi događajem u kojem je mladi Fahrudin Skarep tragično izgubio život… »

Zeleno svjetlo za rodnu ravnopravnost

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Beogradski Centar za ljudska prava u saradnji sa Kancelarijom za mlade iz Novog Pazara počeli su realizaciju projekta “Semafor”, čije su glavne aktivnosti istraživačke aktivnosti na temu rodnih uloga koje omladina u svojim zajednicama sprovodi. U… »

Fatmir Alispahić: Sandžačka mafija Muamera Zukorlića mi je oborila facebook profil

RTV Novi Pazar 05.10.2017
Poštovani, Pred vašu profesionalnu i građansku savjest stavljam činjenicu da sam dobio prijetnje od dugododišnjeg šefa obezbjeđenja srbijanskog političara Muamera Zukorlića i od nekoliko njegovih bliskih saradnika i prijatelja – a sve sam kao… »