Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Godišnjica petooktobarskih promena

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Danas se navršava 17 godina od velikih demonstracija u Beogradu kojima je 5. oktobra 2000. okončana vladavina Slobodana Miloševića. Demonstracije su izbile pošto je Milošević odbio da prizna rezultate izbora za predsednika Savezne… »

Toplane spremne za grejnu sezonu, a građani?

RTV 05.10.2017
BEOGRAD, NOVI SAD - Energetski sektor Srbije potpuno je spreman za prestojeću grejnu sezonu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike, Zoran Predić. Do početka grejne sezone ostalo je nešto više od nedelju dana. U toplanama… »

Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje, saznaje Tanjug.U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Brajović je na tu funkciju postavljen 19. decembra prošle godine. Bio je… »

U Vrbovcu osvanuo grafit "UČK welcome Kosova"

RTV 05.10.2017
PRIŠTINA - U Vrbovcu, nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "UČK welcome Kosova", što je još jedna u nizu provokacija koja je uznemirila nealbnasko stanovništvo tog mesta i obližnje Mogile. Oni smatraju da je reč o… »

Poverenik traži otklanjanje kontradiktornih zakonskih rešenja

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić obratio se Ministarstvu pravde sa zahtevom da to ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima koja su izvor… »

Kuburović: Stalnost sudija će biti bezizuzetna

RTV 05.10.2017
VRNJAČKA BANJA - Ministarstvo pravde će se založiti da se izmenama Ustava sistematizuju odredbe o sudovima i sudijama kako bi bile harmonična celina koja ne izaziva zabunu, kao i da stalnost sudijske funkcije bude bezizuzetna, poručila je danas… »

Bolesti štitaste žlezde u stalnom porastu

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Oboljenja štitaste žlezde u stalnom su porastu, a samo tokom prošle godine u Centru za endokrinu hirurgiju Kliničkog centra Srbije operisano je 678 takvih pacijenata. Načelnik Centra prof. Ivan Paunović kaže da je reč o pacijentima koji… »

Vremeplov: Osnovan Informbiro

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Na današnji dan 1947. godine u Varšavi je, na osnovu odluke koju su rukovodstva komunističkih partija Sovjetskog Saveza, Jugoslavije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Čehoslovačke, Poljske, Francuske i Italije, donela sedam dana ranije… »

Bivši agent FBI ponovo otvara jedan od najpoznatijih slučajeva

RTV 05.10.2017
NOVI SAD - Uprkos decenijama istrage, još postoje pitanja u vezi sa slučajem Ane Frank na koja nije odgovoreno. Kako je pronađeno sklonište u kojem se Ana Frank skrivala za vreme Holokausta i danas je misterija, iako je njen otac Oto, jedini… »

Borba protiv nasilja počinje od malih nogu

RTV 05.10.2017
BEOGRAD - Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da jeste problem što deo mladih u Srbiji kaže da šamar nije nasilje, i da je jedini način da se borimo protiv rodno zasnovanog nasilja da ta borba… »