Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 05.10.2017

Rvović na čelu Organizacionog odbora MOSI

Sandžak press 05.10.2017
Priboj – Formiranjem Organizacionog odbora, opština Priboj počela je zvanično pripreme za organizaciju 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, kojima će biti domaćin u julu naredne godine. Radom Organizacionog odbora predsedavaće… »

Predstavnici Američke ambasade u posjeti BDZ-u

Sandžak press 05.10.2017
Predstavnici BDZ-a u Crnoj Gori primili u prostorijama stranke u Rožajama delegaciju Američke ambasade predvođenu šeficom političko-ekonomske sekcije Leslie Freriksen. Bošnjačka Demokratska Zajednica predvođena predsjednikom izvršnog odbora… »

SDA napada SNS, sa kojom čini koaliciju u Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju!

Sandžak press 05.10.2017
Stranka SDA, naročito Enis Imamović, su se zadnjih dana okomili na vladajuću stranku SNS, optužujući ih za okupaciju Sandžaka, torturu nad sandžačkim narodom i slično tome. Enis Imamović je u Skupštini Srbije pozvao sve bosnajčke narodne… »

HLADNO DOBA

Sandžak press 05.10.2017
Autor: Fatmir Baći Ovo su stihovi posvećeni mojoj Rahmetlli ženi. Kad pročitate molim vas za jednu kratku dovu sa tihim glasom. Ne morate pisati ništa. HLADNO DOBA Greškom sam te slagao, Kada sam ono rekao, Da ti kosa, Poput zlata sija. Slagao te…… »

Selam alejkum sinovi Sandžaka

Sandžak press 05.10.2017
Godine prođu ali sjećanja ostaju. Bori se čovjek, priča o toj borbi da bi ga čuli oni koji dolaze poslije njega. A da li ga čuju? Da li shvataju suštinu? Da li su svi spremni boriti se za istinu? Borba u kojoj se postaje čovjek najteža je, i samo… »

Islamska zajednica podijelila drva za ogrijev porodicama u teškom materijalnom stanju

Sandžak press 05.10.2017
U Priboju Hajrat podijelio drva za predstojeće hladne dane. Onima koji su u teškom materijalnom stanju, ali koje ni bolest nije zaobišla. Nije bilo ljepše slike u Priboju. Kad su mislili da od hladnoće neće izdržati zimu, one kojima je i… »

Uručeni indeksi brucošima Fakulteta za islamske studije

Sandžak press 05.10.2017
Dana, 05.10.2017. godine upriličen je prijem i dodjela indeksa studentima I godine u akademskoj 2017/2018. godini na Fakultetu za islamske studije . Riječi dobrodošlice studentima je uputio dekan dr. Enver Gicić, govoreći da studenti danas upravo tu… »

Mustafa Cerić: Žao mi je što sam vjerovao da je gospođa Cenić drugačija od Srba koji su počinili genocid

Sandžak press 05.10.2017
Dr. Mustafa Cerić je na svom Facebook profilu napisao kratki komentar o svjedočenju Svetlane Cenić u Haškom tribunalu. Podsjećamo, Cenić je prije nekoliko dana na prijedlog Fahrudina Radončića imenovana u Nadzorni odbor BH Telecoma. “I ja sam… »

Najbolja bh. karatistkinja odustaje od SP-a jer ne želi da joj roditelji dižu novi kredit

Sandžak press 05.10.2017
Sedmerostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu Cazinjanka Ajla Mahmutović objavila je večeras da neće putovati na predstojeće Svjetsko prvenstvo na Tenerife budući da nema dovoljno finansijskih sredstava za putovanje i boravak. “Bez obzira… »

BDZ Tutin – Pozivamo članove da se odazovu protestu u petak

Sandžak press 05.10.2017
Općinski odbor Bosnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Tutinu poziva sve svoje članove, simpatizere i aktiviste da učestvuju na mirnom protestu koji će se dogoditi u petak poslije džume namaza, povodom tragičnog događaja gdje je ugašen život… »