Izvor: SEEbiz arhiva vesti 05.10.2017

Dačić: Peti oktobar je prevara

SEEbiz 05.10.2017
BEOGRAD - Šef srpske diplomatije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je "5. oktobar prevara" finansirana iz inostranstva. Komentarišući 17. godišnjicu petooktobarskih demonstracija kojima je okončana vladavina Slobodana… »

Đilasu prete hapšenjem ako prihvati da bude kandidat opozicije

SEEbiz 05.10.2017
BEOGRAD - Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše u… »

EPS do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara

SEEbiz 05.10.2017
BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara, a pored nepovoljnih vremenskih uslova u prvom polugođu ove godine ostvaren je pozitivan finansijski rezultat od 1,9 milijardi dinara pre plaćanja poreza… »

Wall Street: Novi rekordi, ekonomija jača

SEEbiz 05.10.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su i u srijedu, treći dan zaredom, svi najvažniji indeksi dosegnuli rekordne razine jer su novi podaci potvrdili da se nastavlja stabilan rast američkog gospodarstva. Dow Jones ojačao je 0,09 posto, na 22.661 bod, dok je… »

Beogradska berza: Aerodrom najviši u šest meseci

SEEbiz 05.10.2017
BEOGRAD - Danas je ponovo zabeleženo skromna investiciona aktivnost na tržištu akcija, a indeks BELEX15 uspeo je da zabeleži pozitivnu promenu od 0,2%, zatvršivši trgovanje na 722,1 poen. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 12,1 milion RSD (0,1… »

Madrid odbacio katalonski poziv za posredovanjem

SEEbiz 05.10.2017
MADRID - Španjolska vlada odbacila je poziv proneovisnog katalonskog predsjednika Carlesa Puigdemonta za posredovanjem koje bi pomoglo riješiti katalonsku krizu i pozvao ga je da se vrati poštivanju zakona, prenose u četvrtak agencije. "Ako Puigdemont… »

Sto dana Ane Brnabić: Ništa se promenilo nije

SEEbiz 05.10.2017
BEOGRAD - Vlada Ane Brnabić – peta naprednjačka Vlada – navršava sto dana rada. Za to vreme nije bilo spektakla pa su sagovornici DW saglasni da je u pitanju Vlada „kontinuiteta" koja zapravo sprovodi naredbe sa Andrićevog venca. Dostignuća… »

Nijemci povećali broj radnih dozvola za državljane BiH za 70%

SEEbiz 05.10.2017
SARAJEVO - Broj radnih dozvola u Njemačkoj porastao je za 70 odsto u prvih 8 mjeseci ove godine, a najviše su ih dobili Bosanci i Albanci. Kako navodi njemački portal Welt.de kandidati koji se prijavljuju nisu visoko kvalifikovani, a mnogi od njih rade… »

Amnesty International pozvao europske države da ne deportiraju Afganistance

SEEbiz 05.10.2017
KABUL - Organizacija za ljudska prava Amnesty International pozvala je u četvrtak europske države da prestanu vraćati afganistanske izbjeglice, koji ne mogu dobiti azil u tim zemljama, natrag u Afganistan, ocijenivši kako će politika deportacije u tu… »

BH Gas plinovod za cijelu zemlju, ne samo za rafineriju u Brodu

SEEbiz 05.10.2017
SARAJEVO - Tvrtka "BH Gas", koja je glavni dobavljač prirodnog plina za Bosnu i Hercegovinu i upravlja većinom plinske mreže u toj zemlji, u četvrtak je negativno reagirala na dogovor o spajanju jednog kraka plinovoda iz Hrvatske do rafinerije nafte u… »