Izvor: Sputnik arhiva vesti 05.10.2017

Vučić i Putin u petak o „migovima“

Sputnik 05.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u petak telefonom razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, prenosi Tanjug. Vučić će Putinu preneti zahvalnost zbog isporuke „migova“ pod najpovoljnijim uslovima. „Srbija će uskoro… »

Prva gej parada u Prištini 10. oktobra

Sputnik 05.10.2017
U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja kosovski list „Koha ditore". Nakon tri šetnje koje su organizovane u protekle tri godine, organizacije koje se zalažu za prava LGBTI zajednice održaće u Prištini prvu Paradu… »

Sajber bezbednost ključ za budućnost

Sputnik 05.10.2017
U Rimu se nedavno završila druga po redu konferencija „Sajbertek Evrope 2017“ koja okuplja svetske lidere u sferi sajber- bezbednosti. Svakog dana sve je više izazova i pretnji u virtuelnom prostoru i borba protiv njih se mora voditi na… »

Direktor FSB: Rusija se nije mešala u američke izbore

Sputnik 05.10.2017
Rusija se nije mešala u izbore za predsednika SAD, kao ni u poslove drugih suverenih država, izjavio je novinarima Aleksandar Bortnjikov, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije nakon sastanka šefova obaveštajnih službi stranih… »

Amerikanci „oslobađali“ Siriju sa teroristima

Sputnik 05.10.2017
Ministarstvo odbrane Rusije odgovorilo je američkom novinaru na navode o ulozi SAD u oslobađanju teritorije u Siriji. „Želim da podsetim Majkla Boma da posle dve godine borbe međunarodne koalicije i SAD protiv DAEŠ-a, do 30. septembra 2015. godine… »

Kongresmeni Tilersonu: Podržite Srbiju

Sputnik 05.10.2017
Grupa od 14 članova Predstavničkog doma Kongresa SAD uputila je pismo državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kojem poziva na obnavljanje političke pažnje posvećene Balkanu i dodatnu podršku Srbiji. „Srbija je i najveća zemlja na Balkanu i… »

Skrivao se od žene: Iskopao tunel do kafane i svake večeri pio

Sputnik 05.10.2017
Vodoinstalater iz Irske, verovali ili ne, iskopao je tunel od svoje spavaće sobe do lokalnog paba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće. Za to mu je trebalo punih 15 godina, a na ideju je došao nakon što je odgledao film „Bekstvo iz… »

Ekonomski idiotizam Evrope: Pretvorili Kataloniju u bombu

Sputnik 05.10.2017
Serija evropskih ekonomskih idiotizama stvorila je plodno tlo za bujanje svih vidova ekstremizma, od kojih katalonski separatizam nije nužno najveći. Separatističke težnje nekog regiona nalikuju na eksplozivno punjenje. One mogu da postoje i talože… »

Deset zaverenika: Američko tajno uputstvo za rušenje Putina

Sputnik 05.10.2017
Pod pokroviteljstvom uticajnog američkog lista „Politiko“ nedavno je formirana elitna grupa stručnjaka za međunarodnu bezbednost sa ciljem da izrade strategiju kako da se „ukroti“ ruski predsednik Vladimir Putin i zaštiti slobodni svet od… »

Bivši britanski premijer silovao dečake

Sputnik 05.10.2017
Bivši britanski premijer Edvard Hit, da je danas živ, bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je britanska policija posle dvogodišnje istrage. Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre dvanaest… »