Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Prva gej parada u Prištini 10. oktobra

Sputnik 05.10.2017
U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja kosovski list „Koha ditore". Nakon tri šetnje koje su organizovane u protekle tri godine, organizacije koje se zalažu za prava LGBTI zajednice održaće u Prištini prvu Paradu… »

Skrivao se od žene: Iskopao tunel do kafane i svake večeri pio

Sputnik 05.10.2017
Vodoinstalater iz Irske, verovali ili ne, iskopao je tunel od svoje spavaće sobe do lokalnog paba koji se nalazi 800 metara od njegove kuće. Za to mu je trebalo punih 15 godina, a na ideju je došao nakon što je odgledao film „Bekstvo iz… »

Piksi: Idemo u Rusiju

Sputnik 05.10.2017
Legendarni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi poručio je da je uveren da će Srbija savladati Austriju u Beču i plasirati se na Mundijal u Rusiju. „Ne pruža se često prilika da igraš na Mundijalu, možda samo jednom u karijeri. Verujem u ovaj… »

Beograd miri Rusiju i Ameriku

Sputnik 05.10.2017
Iako do sastanka predstavnika SAD i Rusije u Beogradu dolazi jer Volker ne želi da ide u Rusiju, a Surkovu je zabranjen ulaz u EU, činjenica da će se politički predstavnici dveju najuticajnijih zemalja sastati u Beogradu, pozitivno će uticati na… »

Zabranjeno ostrvo: Nema ulica, hotela, struje — dolazak samo na poziv (foto)

Sputnik 05.10.2017
Tu nema izgrađenih ulica, hotela ni supermarketa. Jednom nedeljno pristaje brod koji vozi potrebne namirnice, a za slučaj opasnosti, na raspolaganju je helikopter vlasnika. Konji i bicikli su glavna transportna sredstva. Na prvi pogled, Nihau deluje kao… »

Vašington će zamirisati na „Putina“

Sputnik 05.10.2017
Picerija „Ledo“ u Vašingtonu predložiće svojim posetiocima picu „ljutu kao Putin“ u čast rođendana predsednika Rusije Vladimira Putina, javljaju ruski mediji, pozivajući se na menadžera restorana Tarika Dijaba. „Znam da je Putin veoma… »

Grub atak na Rusiju: Ruše se evropske granice za NATO oružje

Sputnik 05.10.2017
Rusija se opet našla na meti zvaničnika NATO-a, a ovog puta razlog je želja Severnoatlantskog saveza da za sebe izboksuje takozvani „vojni Šengen“. Komandant američke vojske u Evropi, general-pukovnik Ben Hodžiz izjavio je da bi prilikom… »