Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Direktor FSB: Rusija se nije mešala u američke izbore

Sputnik 05.10.2017
Rusija se nije mešala u izbore za predsednika SAD, kao ni u poslove drugih suverenih država, izjavio je novinarima Aleksandar Bortnjikov, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije nakon sastanka šefova obaveštajnih službi stranih… »

Amerikanci „oslobađali“ Siriju sa teroristima

Sputnik 05.10.2017
Ministarstvo odbrane Rusije odgovorilo je američkom novinaru na navode o ulozi SAD u oslobađanju teritorije u Siriji. „Želim da podsetim Majkla Boma da posle dve godine borbe međunarodne koalicije i SAD protiv DAEŠ-a, do 30. septembra 2015. godine… »

Deset zaverenika: Američko tajno uputstvo za rušenje Putina

Sputnik 05.10.2017
Pod pokroviteljstvom uticajnog američkog lista „Politiko“ nedavno je formirana elitna grupa stručnjaka za međunarodnu bezbednost sa ciljem da izrade strategiju kako da se „ukroti“ ruski predsednik Vladimir Putin i zaštiti slobodni svet od… »

Bivši britanski premijer silovao dečake

Sputnik 05.10.2017
Bivši britanski premijer Edvard Hit, da je danas živ, bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je britanska policija posle dvogodišnje istrage. Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre dvanaest… »

„Barselona“ i Inijesta pozvali na dijalog

Sputnik 05.10.2017
Fudbalski klub Barselona i kapiten te ekipe i španski reprezentativac Andres Inijesta pozvali su na dijalog kako bi se rešila politička kriza nastala zbog težnji Katalonije da se otcepi od Španije. „Pre nego što napravimo veću štetu, oni koji su… »

FSB identifikovala organizatore poziva o lažnim bombama

Sputnik 05.10.2017
FSB je identifikovala četiri Rusa koji su, uz pomoć IP telefonije, organizovali pozive o lažnim bombama u 50 regiona Rusije, saopštio je direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Aleksandar Bortnjikov. „Utvrdili smo, mada to nije bilo lako… »

Bugarski predsednik: Antiruske sankcije ne mogu da traju večno

Sputnik 05.10.2017
Bugarski predsednik Rumen Radev izjavio je da zapadne antiruske sankcije ne mogu da traju večno. Obraćajući se novinarima u Varšavi nakon sastanka sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom, Radev je rekao da treba pronaći politička rešenja u vezi sa… »

Haos u Parlamentu Ukrajine, odloženo razmatranje zakona o Donbasu (video)

Sputnik 05.10.2017
Vrhovna rada Ukrajine odložila je razmatranje nacrta zakona o reintegraciji Donbasa i produženju specijalnog statusa regiona na još godinu dana, jer je opozicija blokirala govornicu u sali za sednice, prenosi dopisnik Sputnjika. Vrhovna rada je… »

Novi dokazi o rušenju malezijskog aviona: „Boinga“ oborio ukrajinski „Buk“

Sputnik 05.10.2017
Donjeck je pronašao nove dokaze o učešću Oružanih snaga Ukrajine u katastrofi malezijskog aviona na nebu iznad Donbasa. Putnički avion na liniji MH17 iz Amsterdama za Kuala Lumpur u leto 2014. verovatno je oboren raketom PRO sistema „Buk“ 156… »

Savez novinara Rusije uložio protest zbog američkog pritiska na RT

Sputnik 05.10.2017
Savez novinara Rusije uložio je protest zbog zahteva SAD da se televizija RT registruje kao strani agent. „Neviđene mere koje američke vlasti preduzimaju protiv naših medija, stalna opstrukcija novinarskih aktivnosti naših kolega, nezakonite metode… »