Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 05.10.2017

Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje

Večernje novosti 05.10.2017
U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili detalje. Nino Brajović nije više državni sekretar za informisanje, saznaje Tanjug. U Ministarstvu kulture i informisanja su potvrdili tu informaciju, ali nisu iznosili… »

Upozorenje RHMZ: Do nedelje nas očekuju obilne padavine i sneg na planinama

Večernje novosti 05.10.2017
U Srbiji će sutra doći do naoblačenja, mestimično sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom iz severnih i zapadnih krajeva, a tokom dana proširiće se i na ostali deo zemlje. Republički Hidrometeorološki zavod objavio je danas… »

Obuka rezervista na strelištu Krivul kod Zaječara (foto)

Večernje novosti 05.10.2017
Dvonedeljna obuka je organizovana na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke lica iz rezervnog sastava, koja su na ratnom rasporedu u Timočkoj brigadi, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Na logorskom prostoru i automatskom strelištu Krivul, kod… »

Albanska provokacija: U Vrbovcu osvanuo grafit "UČK welcome Kosova"

Večernje novosti 05.10.2017
Komandir policijske stanice u Klokotu na KiM Boban Todorović kaže da je policija obavila uviđaj, fotografisala natpise i pokušava da pronađe počionice. U Vrbovcu, nadomak Klokota na Kosovu i Metohiji, gde žive Srbi, osvanuo je grafit "UČK welcome… »

Ministarstvo pravde Zoran Marjanović nije pokušao da se ubije u pritvoru

Večernje novosti 05.10.2017
U saopštenju Ministarstva pravde se navodi da "neistine koje su se pojavile, ne samo da ometaju tok istrage, nego i unose nemir među građane, koji imaju pravo da budu istinito obavešteni" Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde… »

Prva "Parada ponosa" u Prištini 10. oktobra

Večernje novosti 05.10.2017
U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja danas kosovski list "Koha ditore" U Prištini će 10. oktobra biti održana prva Parada ponosa, javlja danas kosovski list "Koha ditore". Nakon tri šetnje koje su organizovane u… »

Preminula majka Milorada Ulemeka Legije

Večernje novosti 05.10.2017
Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije preminula je jutros u Beogradu, nakon što je poslednjih nekoliko dana bila na bolničkom lečenju. Natalija Ulemek, majka Milorada Ulemeka Legije preminula je jutros u Beogradu, nakon što je poslednjih… »

Porast digitalne agresije među đacima

Večernje novosti 05.10.2017
SOS telefonu Ministarstva prosvete za pet meseci za pomoć se javilo 310 učenika. Svaki četvrti mališan žrtva nasilja. Stupio na snagu stroži zakon. SOS telefonu za pomoć žrtvama vršnjačkog nasilja Ministarstva prosvete od početka ove godine do… »

Hepi i Prva obavezne na "kablu"

Večernje novosti 05.10.2017
REM sprema spisak nacionalnih televizijskih kanala koje će morati da se emituju na kablovskim mrežama. Na listi obaveznih naći će se televizije koje imaju zemaljsko prenošenje. Ko kome i koliko plaća - urediće tržište. KABLOVSKI operatori od… »

Banjalučani: Uz "orlove" svuda, idemo i u Beč!

Večernje novosti 05.10.2017
Na utakmicu Austrija - Srbija, koja se igra sutra uveče, krenuli i navijači iz Republike Srpske. Nose i trobojku dugačku čak 27 metara, koja će se vijoriti na tribinama stadiona. S verom u Boga idemo u Beč, da naša Srbija overi vizu za Mundijal u… »