Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Kataloncima brane sednicu parlamenta

Večernje novosti 05.10.2017
Iz Madrida Ustavni sud Španije poslao nedvosmislenu poruku Barseloni. Rahoj: Odustanite od nezavisnosti i tako izbegnite veću štetu. BARSELONA SPECIJALNO ZA „NOVOSTI“ USTAVNI sud Španije suspendovao je u četvrtak po podne, najavljivano i sa… »

Dojče vele: Kosovo nije postalo nezavisno pravno, neće ni Katalonija

Večernje novosti 05.10.2017
Nemački list ističe da pravo na separatizam ne postoji i piše da katolonska regionalna vlada neće moći da se pozove ni na međunarodno, ni na evropsko pravo kao što ni Kosovo nije. Katalonija kao ni Kosovo neće moći da pravno postane nezavisno… »

Tramp u Las Vegasu s preživelima posle krvoprolića

Večernje novosti 04.10.2017
Američki predsednik Donald Tramp posetio je danas Las Vegas i čestitao na hrabrosti ljudima koji su svoj život stavili na kocku, pomažući drugima u pucnjavi u kojoj je ubijeno 58 osoba i ranjeno više od 500 ljudi. Američki predsednik Donald Tramp… »

Oslobođen bastion Islamske države

Večernje novosti 05.10.2017
Iračke vojne snage, policija i paravojne snage oslobodile su celokupan centar Havidže i nastavljaju da napreduju. Iračke snage zauzele su grad Havidžu i okolinu, od ekstremističke Islamske države, saopštila je danas iračka vojska. Pročitajte… »

Nemačka: Šest osoba poginulo u nevremenu (foto/video)

Večernje novosti 05.10.2017
Najmanje šest osoba je poginulo u olujnom nevremenu Ksavijer koje je pogodilo severoistočnu Nemačku, rušeći drveće i izazivajući prekid saobraćaja. Najmanje šest osoba je poginulo u olujnom nevremenu Ksavijer koje je pogodilo severoistočnu… »

Pariz: Ispod kamiona pronađeni kanisteri sa gorivom i detonator

Večernje novosti 05.10.2017
Radnici su skinuli flaše i pozvali policiju, čija je laboratorija utvrdila da su bile ispunjene tečnim naftnim gasom, navodi francuski portal pozivajući se na neimenovane radnike. Kanisteri benzina prikačeni na "prostu verziju detonatora" pronađeni… »

Masakr u Las Vegasu snimio kamerama

Večernje novosti 04.10.2017
U hotelskoj sobi masovnog ubice u Las Vegasu pronađeni snimci njegovog krvavog pira. Stiven Pedok bio na pilulama za anksioznost, maltretirao prijateljicu. OD prijateljice masovnog ubice koji je u Las Vegasu ubio 58 i ranio više od 500 ljudi, Merilu… »

Požar u rafineriji nafte u Rusiji, četvoro mrtvih

Večernje novosti 05.10.2017
U rafineriji nafte u Kstovu u ruskom regionu Nižnji Novgorod, danas je izbio požar, a tom prilikom su poginule četiri osobe, javlja Tas s pozivajući se na lokalnu administraciju. U rafineriji nafte u Kstovu u ruskom regionu Nižnji Novgorod, danas je… »

Mašala: Brunejski sultan proslavio 50 godina na vlasti

Večernje novosti 05.10.2017
Desetine hiljada ljudi koji su izašli na ulice prestonice Bandar Seri Begavana mahali su zastavama sultanata i mobilnim telefonima snimali povorku sultana Hasanala Bolkiaha. Moćni brunejski sultan proslavio je 50. godišnjicu dolaska na vlast u toj… »

Škotska: Eksplozija u nekadašnjem manastiru, dvoje povređeno(foto/video)

Večernje novosti 05.10.2017
U škotskom selu Njumens, na periferiji Glazgova, danas su dve osobe povređene u eksploziji koja se desila u zgradi nekadašnjeg lokalnog manastira. U škotskom selu Njumens, na periferiji Glazgova, danas su dve osobe povređene u eksploziji koja se… »