Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 05.10.2017

Sudbinu Ukrajine Amerika i Rusija rešavaju u Beogradu: Srbija ponovo u dobu zlatne diplomatije

Vesti online 05.10.2017
Specijalni izaslanik SAD za okončanje sukoba u istočnoj Ukrajini Kurt Volker i pomoćnik Kremlja Vladislav Surkov sastaće se 7. oktobra u Beogradu, a tema je planetarno vruća - situacija u Ukrajini. Politički analitičar Dragomir Anđelković… »

Ne postoji pravo na separatizam: Nije moglo Kosovo, neće ni Katalonija

Vesti online 05.10.2017
Katalonija, kao ni Kosovo neće moći da pravno postane nezavisno, kao što to nije potalo ni Kosovo, koje je nezavisno samo politički, piše danas Dojče vele i ističe da pravo na separatizam ne postoji. Dojče vele, naime, piše da katolonska… »

Putin: Kim Džong Il lično mi je rekao za nuklearnu bombu

Vesti online 05.10.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da mu je za postojanje atomske bombe Severne Koreje još 2001. godine lično rekao njen tadašnji lider Kim Džong Il. Putin je rekao da je 2001. na povratku iz Japana svratio u Severu Koreju gde se sastao sa… »

Svi hoće rusku zver: Posle Turske u Saudijci kupuju S-400?

Vesti online 05.10.2017
Saudijska Arabija pokazala je interesovanje za kupovinu ruskih raketnih sistema S-400, rekao je potpredsednik ruske vlade Dmitrij Rogozin, nakon što je Turska za isti sistem protivvazdušne odbrane već uplatila avans. - Postoji interesovanje, naravno… »

Bivši britanski premijer osumnjičen za zlostavljanje dece

Vesti online 05.10.2017
Bivši britanski premijer Edvard Hit da je živ bio bi priveden na ispitivanje zbog optužbi da je seksualno zlostavljao dečake, saopštila je britanska policija. Hit, premijer od 1970. do 1974, preminuo je pre dvanaest godina, a policija bi ga… »

Erdogan preti iračkim Kurdima

Vesti online 05.10.2017
Turska, Iran i Irak će zajednički doneti odluku o zatvaranju protoka nafte iz severnog Iraka, izjavio je turski predsednik Tajip Erdogan. Erdogan je dodao i da je to uzvratni potez nakon što je kurdski region glasao za nezavisnost, prenose mediji… »

"Grad heroina": Ovde je svaki četvrti stanovnik zavisnik od teških droga

Vesti online 05.10.2017
U jednom gradu u Americi narkomanska kriza dostigla je toliko kritično stanje da je svaki četvrti stanovnik zavisnik od narkotika, dok je jedan od njih priznao i da je krao od svoje dece kako bi se "naduvao". Izlažući svoja tela iscrpljujućem radu u… »

Front al Nusra u haosu: Ruski Su-34 nastavljaju da uništavaju teroriste (VIDEO)

Vesti online 05.10.2017
Tokom protekla 24 časa Ministarstvo odbrane Rusije nastavilo je sa likvidacijom terorista Fronta al Nusra koji su 18. septembra napali posmatračku poziciju ruske vojne policije na granici zona deeskalacije u Idlibu. - Udari Vazdušno-kosmičkih snaga… »

Bler se nudi da reši spor Madrida i Barselone?

Vesti online 05.10.2017
Bivši britanski premijer Toni Bler navodno veruje da je pravi čovek za poziciju pregovarača u sporu između Madrida i Barselone, piše Raša tudej. Kako se navodi, uprkos tome što nije uspeo da reši probleme na Bliskom istoku, koji su eskalirali u… »

SAD upozoravaju: 9. oktobra držite telefone pored sebe

Vesti online 05.10.2017
Severna Koreja bi mogla da izvede nove provokacije 9. oktobra, kada se u Americi obeležava nacionalni praznik - Kolumbov dan, upozorio je zamenik pomoćnika direktora CIA Jong Suk Li na konferenciji o pitanjima nacionalne bezbednosti održanoj na… »