Politika arhiva vesti 05.10.2017

Godišnjica ubistva gardista na Topčideru

RTS 05.10.2017
Ni 13 godina posle pogibije gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, dok su bili na straži u kasarni Topčider, ne zna se istina o njihovoj smrti. Njihove porodice su zapalile sveće i položile cveće ispred kasarne gde su 5. oktobra… »

Poslanik Dveri isključen sa sednice, odredjena pauza jer ne želi da izadje iz sale

Novi magazin 05.10.2017
Poslanik Dveri Srdjan Nogo isključen je danas sa sednice Skupštine Srbije, ali pošto nije hteo da izadje iz sale odredjena je pauza od sat vremena. Presedavajući Veroljub Arsić pre toga odredio je dve kraće pauze, posle čega je Nogo i dalje ostao u… »

Dačić: Kakva stolica u UN, za Kosovo može hoklica

RTS 05.10.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je odbacio navode da je unutrašnji dijalog priprema da Kosovo dobije stolicu u UN ili za priznavanje nezavisnosti južne srpske pokrajine. "Ako neko misli da je to priprema za stolicu UN ili za priznavanje Kosova… »

Vučić: Srbija će uskoro imati 10 "migova" 29; Kako je problem u Tepiću a ne u Barišiću?

Večernje novosti 05.10.2017
Vučić:Stanje u vojsci neuporedivo bolje nego što je bilo ranije. U subotu telefonski razgovor sa Putinom. Verujem u ozbiljnost i posvećenost u odnosima sa Hrvatskom. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić će u subotu u 12 časova imati važan… »

"Peti oktobar imao i dobre strane"

Mondo 05.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Rumi komentarisao aktuelna politička pitanja, godišinjicu demokratskih promena, nabavku MiGova iz Rusije, ali i nove probleme sa Hrvatskom. U Rumi, gde je danas otvorena nepalska fabrika nudli, Vučić je… »

EK: Za Španiju "Prodijeva doktrina", za Kosovo deklaracija nezavisnosti

RTV 05.10.2017
BRISEL - Evropska komisija kaže da će kada bude dobila pismo srpskih vlasti detaljno odgovoriti na pitanja povodom svoje pozicije kada su u pitanju slučajevi Kosova i Katalonije. "Kada dobijemo pismo, odgovorićemo na njega. Možete biti sigurni da će… »

Danas: Đilasu prete hapšenjem ako prihvati da bude kandidat opozicije

Beta 05.10.2017
Bivši gradonačelnik i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Djilas dobio je upozorenje da će biti uhapšen ukoliko prihvati da bude kandidat opozicije za prvog čoveka glavnog grada na predstojećim beogradskim izborima, piše u današnjem… »

Jeremić: Pridružujemo se sutrašnjem skupu na Trgu Republike

Kurir 05.10.2017
"Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo… »

Haradinaj: Zbog poređenja Kosova i Katalonije teže do ZSO

Blic 05.10.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas, govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), da bi "Kosovo delovalo po mnogim pitanjima, kada bi bilo sigurnije po pitanju svoje perspektive" i da "novi pristup Srbije - da se obrati EU i da… »

U saradnji sa zapadom: Kosovo odustalo od zahteva za prijem u članstvo Uneska

Blic 04.10.2017
Prištinske vlasti saopštile su večeras da su odustale od zahteva za prijem Kosova u članstvo Uneska. Ministarstvo spoljnih poslova u Prištini navelo je da je "pragmatično odlaganje" zahteva Kosova za članstvo u Interpolu i Unesku zasnovano na punoj… »