Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.10.2017

Viber promenio grupni chat

Radio 021 05.10.2017
Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, danas predstavlja set ažuriranih funkcija za četovanje, a to su mogućnost da administratori grupnih četova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje objavnih listi… »

Schneider Electric - Prvih 15 godina u Srbiji i Crnoj Gori

IT svet 05.10.2017
Kompanija Schneider Electric, svetski lider u upravljanju energijom i u automatizaciji, ove godine obeležava 15 godina poslovanja na tržištima Srbije i Crne Gore. Od samog osnivanja, biznis model Schneider Electrica građen je po principu partnerske… »

Bekap je ključ za uspešno poslovanje

PC Press 05.10.2017
Bekap podataka je ključan za uspešno funkcionisanje kompanije – on predstavlja sigurnost, gradi poverenje kod klijenata i ruši barijere na raznim poslovnim poljima. Nema opravdanja za nepostojeću ili nepotpunu strategiju bekapa. Do gubitka podataka… »

Samsung HMD Odissey predstavlja najnovije Windows iskustvo mešovite realnosti

Benchmark 05.10.2017
Saopštenje za javnost Samsung Electronics predstavio je, u partnerstvu sa kompanijom Microsoft, Samsung HMD Odyssey, najimpresivniji uređaj sa Windows sistemom za sadržaj mešovite stvarnosti (MR) na tržištu. Samsung HMD Odyssey je brzo i lako… »

Astronauti popravljaju robotsku ruku na Kosmičkoj stanici

RTS 05.10.2017
Dvojica američkih astronauta izašla su u svemirsku šetnju da poprave dotrajalu robotsku ruku Međunarodne kosmičke stanice, navodi se u saopštenju Nase. Ruka koja je dobro služila više od 16 godina pokazuje znake umora i Nasa želi da ona bude u… »

Špijunski ratovi: Kako hakerske grupe kradu jedne od drugih

N1 Info 05.10.2017
Sofisticirani sajber kriminalci aktivno hakuju druge grupe kako bi ukrali podatke o žrtvama, pozajmljivali alate i tehnike i ponovo iskoristili njihove infrastrukture, čime je bezbednosnim istraživačima dodatno otežano kreiranje precizne baze… »

Ovo su najskuplji tehno kvartovi na svetu

B92 05.10.2017
Brzorastući tehnološki ekosistemi počeli su da utiču na cene poslovnog prostora širom sveta. Tehno startupi i velike korporacije svakim danom pokušavaju da izvuku najbolju cenu prostora koja, očekivano, rapidno raste. Pred vama su neke od… »

Brajović: Nisam sekretar od juna, ali sam ponovo kandidat

N1 Info 05.10.2017
Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je za Udruženje novinara Srbije da on tu funkciju ne obavlja od 29. juna ove godine, kada je prestao mandat prethodnoj Vladi. Kako je dodao, smatra da odugovlačenje sa izborom… »

Poverenik: Ne smeju se davati zdravstveni podaci pacijenata ni policiji ni tužilaštvu

Radio 021 05.10.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić obratio se Ministarstvu pravde sa zahtevom da to ministarstvo preduzme korake radi otklanjanja nekonzistentnih, međusobno kontradiktornih rešenja u pojedinim zakonima koja su izvor dilema u… »

Kakav komp treba za Assassin’s Creed: Origin

Mondo 05.10.2017
Ubisoft objavio nove video snimke i zahtevnost igre Assassin’s Creed: Origin - je li vaš komp dovoljno jak da je potera? Kompanija Ubisoft užurbano se priprema za „lansiranje“ Assassin’s Creed: Origin igre 27. oktobra na PC, Xbox One i… »