Društvo arhiva vesti 10.10.2017

'Migovi' stari oko 28 godina, u upotrebi od juna 2018.

B92 10.10.2017
Ruski “migovi“ koji su stigli u Srbiju će u operativnoj upotrebi biti od juna 2018. godine, javlja RTS. Kako se navodi, svih šest letelica će do 20. oktobra biti sklopljeno, a tada će na Dan oslobođenja Beograda biti i prvi put prikazani. Dodaje… »

U Prištini prva gej parada, Tači u koloni

RTV 10.10.2017
PRIŠTINA - Obraćanje jednog od organizatora LGBT zajednice na Kosovu, u Prištini je danas bez incidenata završena prva Parada ponosa, u kojoj su učestvovali predsednik Hašim Tači, ministar za evropske integracije Durat Hoha, diplomatski… »

Magla smanjuje vidljivost na putevima u Srbiji

Novi magazin 10.10.2017
Magla od jutros smanjuje vidljivost na većini puteva u Srbiji, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).Vidljivost će posebno biti smanjena duž rečnih tokova i po kotlinama. Savetuje se oprezna vožnja jer će u pojedinim krajevima padati kiša… »

Posle magle, sunce: U Srbiji sutra još toplije, a od nedelje miholjsko leto

Blic 10.10.2017
U Srbiji će danas biti umereno oblačno, u većini mesta suvo, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 21 stepeni, dok će sutra biti još toplije. U jutarnjim satima biće umereno oblačno, po kotlinama na zapadu i jugu mestimično magla. Vetar će biti… »

Marko Somborac dobitnik prve nagrade 'Katarina Preradović' za profesionalni integritet

Nova ekonomija 10.10.2017
Sloboda medija pretvorila se u karikaturu, ali ima nade dok je crta umetnik pera Marko Somborac kome je Fondacija Katarina Preradović danas dodelila prvu godišnju nagradu za profesionalni integritet, piše Blic. To je suština svečanosti u Medija… »

Predsednik EFJ: Han da bude jasan o medijskim slobodama u Srbiji

Danas 10.10.2017
Veoma me brinu dešavanja u Srbiji, tretman novinara i rast autocenzure. Vodeći srpski političari moraju da shvate da nasilje i pritisci na novinare moraju biti osuđeni, izjavio je za NUNS predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher… »

Prve dame Srbije i Turske podelile deci paketiće FOTO

B92 10.10.2017
Beograd -- Tamara Vučić i Emina Erdogan, supruge predsednika Srbije i Turske, otvorile su obnovljeni Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa na Vračaru. Osim toga, njih dve su mališanima podelile poklone, a štićenici doma izveli su za njih… »

"Vučić sudbinu nauke dao u šake Zukorliću"

Vesti online 10.10.2017
"Kako je moguće da nedostatak pameti i obrazovanja i netalenat pokušavaju da zavladaju akademskim prostorom Srbije? Kako je došlo do stvaranja kvazinauke koja se preko nosilaca kič doktorskih titula kao kancer širi po zdravom tkivu srpskih… »

VIDEO: Preminuo iscelitelj "preko slike", Alan Čumak

Radio 021 10.10.2017
Televizijski i iscelitelj "preko slike" Alan Čumak, čije lice pamte nešto starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji. Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom Savezu još… »

Svaki peti čovek u Srbiji imao mentalni problem: Najugroženije izbeglice, skoro polovina ima depresiju

Kurir 10.10.2017
Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se danas, a u Srbiji svaka peta osoba u nekom periodu života suočena je sa nekim mentalnim problemima. Procenjuje se da u svetu oko 450 miliona ljudi ima neki mentalni poremećaj, da neku vrstu poremećaja… »