Hronika arhiva vesti 10.10.2017

Rasvetljen zločin u noćnom klubu, potraga za osumnjičenim

Politika 10.10.2017
Komentarišući pucnjave u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da to nisu samo pitanja za policiju, već za celo društvo. Novi Sad – Dva dana nakon ubistva Milana P. (29) koje se u Novom Sadu dogodilo 8. oktobra u noćnom klubu „The… »

Uhapšene dve osobe, oštetili dve kostolačke firme

Dnevnik 10.10.2017
BEOGRAD: Pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili privredno društvo “Rio” Kostolac, čiji je vlasnik Republika Srbija, za iznos od 6.318.405 dinara, a ATP… »

Teška nesreća na ulazu u Grdeličku klisuru: Voz smrskao automobil, dva putnika teško povređena, jedan se bori za život

Kurir 10.10.2017
LESKOVAC - Dva muškaraca od kojih jedan teže, povređeni su u automobilu kada ih je udario voz na pružnom prelazu u blizini Sarajevskog mosta, na ulazu u Grdeličku klisuru, potvrdili su putnici u tom vozu i u lekari u Opštoj bolnici Leskovac. "Jedan… »

Srpski tužioci i policajci na obuci u Italiji

Dnevnik 10.10.2017
RIM: Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i komadanat Finansijske policije Italije Đorđo Toski potpisali su danas Memorandum o saradnji koja predviđa specijalnu obuku sprskih tužilaca i policajaca u Italiji za krivična dela iz oblasti poreskog i… »

Šešelj i Arkanov sin na sahrani Ulemekove majke

Politika 10.10.2017
Lider SRS Vojislav Šešelj sa sinom Aleksandrom, kao i sin Željka Ražnatovića Arkana, došli su danas na sahranu majke Milorada Ulemeka Legije na Novobežanijskom groblju u Beogradu. Šešelj je dao u „Politici” i umrlicu povodom smrti Ulemekove… »

Sve više zahteva u Srbiji za vraćanje smrtne kazne VIDEO

B92 10.10.2017
Danas je Svetski dan borbe protiv smrtne kazne, koja je kod nas ukinuta pre 15 godina. Ipak, istraživanja pokazuju porast broja onih koji su za njen povratak. Dok je prošle godine takav stav imalo pola ispitanika, sada ih je dve trećine. Poslednja… »

Ubistvo tokom doručka u Čačku: Izrešetao mladića koji je pokušao da mu pomogne, pa seo u taksi

Blic 10.10.2017
Čačanin Saša Ćubović (33) ubijen je jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i jer se umešao u svađu svog poznanina Vladice Pušice (32) i njegove devojke. Zbog toga je ubijen usred fast fud restorana za vreme doručka. A ubica je nakon… »

Priznao ubistvo u Čačku: Bio sam pijan i drogiran

B92 10.10.2017
Vladica Pušica (32) priznaoje kod tužioca u Čačku da je u nedelju lišio života Sašu Ćubovića (32), pišu Večernje novosti. “Apsolutno sam svestan šta sam uradio, i svestan sam da sam kriv, jer sam ubio nedužnog čoveka, zbog čega se iskreno… »

Tragedija kod Leskovca: U sudaru voza i vozila jedna osoba umrla, druga povređena

Blic 10.10.2017
Jedan muškarac je preminuo od posledice sudara automobile i voza na pružnom prelazu nedaleko od Grdelice, a drugi je sa tri polomljena rebra smešten na intenzivnu negu Odeljenja hirirguje Opšte bolnice u Leskovcu, potvrđeno je danas “Blicu” u toj… »

Apelacioni sud ukinuo presudu da je Dmitrović vršio mobing

Radio 021 10.10.2017
Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda iz 2016. godine po kojoj je tadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije "Novosti" Ratko Dmitrović odgovoran za mobing nad novinarkom Jelenom Jovović i slučaj vratio na ponovno… »