Izvor: Al Jazeera/Balkan arhiva vesti 10.10.2017

Poginuo rudar u Rudniku mrkog uglja Breza

Al Jazeera 10.10.2017
Osim jednog poginulog, u nesreći nije bilo drugih stradalih, rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Rano jutros u jami rudnika mrkog uglja u Brezi došlo je do nesreće u kojoj je smrtno stradao rudar. "Jutros u 4:20 u… »

Mektić: Povlačenje Srba iz pravosuđa je Dodikov avanturizam

Al Jazeera 10.10.2017
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine kaže da je poziv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska na povlačenje Srba iz pravosuđa zbog presude Naseru Oriću u domenu fantazije. Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić smatra da je poziv… »

Berisha: Imam informacije o krijumčarenju djece radi trgovine organima

Al Jazeera 10.10.2017
Bivši albanski čelnik na svom Facebook-nalogu napisao je da je informaciju dobio od jednog policajca. Bivši albanski premijer i predsjednik Sali Berisha objavio je da posjeduje informaciju kako se na granici Kosova i Albanije, u mjestu Kukes… »

Ivo Lola Ribar 'posvađao' Hasanbegovića i Bandića

Al Jazeera 10.10.2017
Gradonačelnik Zagreba vratio bistu narodnog heroja na staro mjesto, gradski zastupnik najavio pravnu i političku raspravu. Bista Ive Lole Ribara, koja je 90-ih godina bila otuđena, vraćena je u utorak u park na uglu Prilaza baruna Filipovića i Selske… »

Srbija od Bjelorusije kupuje raketni sistem S-300

Al Jazeera 10.10.2017
Srbija u novembru kupuje od Bjelorusije odbrambeni raketni sistem S-300 i sedam MiG-ova. Srbija u novembru kupuje od Bjelorusije odbrambeni raketni sistem S-300 i sedam MiG-ova, piše Srpski telegraf, prenosi Tanjug. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić… »

Agrokor: Unex Media vjerovnicima duguje 14,6 miliona eura

Al Jazeera 10.10.2017
Koncern, banke i mnogi mediji su među vjerovnicima agencije za zakup i planiranje medija svojevremeno u Agrokorovu suvlasništvu. Trgovački sud u Zagrebu objavio je rješenje o utvrđivanju tražbina vjerovnika Unex Medije, agencije za zakup i… »

Vučić poručio Erdoganu: Srbija uz Tursku i u noći puča

Al Jazeera 10.10.2017
U Beogradu su Erdogan i Vučić potpisali deklaraciju o osnivanju Visokog vijeća za saradnju Srbije i Turske i 12 ugovora o ekonomskoj saradnji. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan potpisali su danas u Beogradu… »

Hrvatska osniva istražnu komisiju za Agrokor

Al Jazeera 10.10.2017
HDZ i SDP postigli su dogovor o osnivanju istražne komisije i izboru ustavnih sudija. Predsjednici saborskih zastupničkih klubova HDZ-a Branko Bačić i SDP-a Arsen Bauk potvrdili su u utorak u Hrvatskom saboru da su postigli dogovor o osnivanju… »