Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 10.10.2017

Gordon Remzi: "Tražili su mi da stavljam kokain umesto šećera"

B92 10.10.2017
Slavni kuvar Gordon Remzi tvrdi da je kokain postao tako omiljena droga da su od njega tražili da ga pospe po kolačima, piše Dejli mejl. "Susreo sam se s kokainom prilično rano u karijeri. Poslužili su mi ga, dali su mi ga, rukovali su se sa mnom s… »

Devet znakova koji ukazuju da ste pametniji od proseka

B92 10.10.2017
Možda toga nismo svesni, ali kod ljudi postoje jednostavni suptilni znaci koji mogu da ukažu na to da je neko zaista veoma pametna osoba. Naučnici su uspeli da identifikuju devet stvari koje predstavljaju odlike visokog koeficijenta inteligencije. 1… »

Teorija zavere koja je definitivno nadmašila sve ostale

B92 10.10.2017
Čovek koji tumači Bibliju Dejvid Mejd predvideo je da Zemlja ulazi u sedmu godinu „stradanja“ kada će je uništiti planeta iz svemira. Pretpostavljate, planeta X ili Nibiru. NASA baš i nije sigurna u ove tvrdnje. Autor Dejvid Mejd… »

Skandal u Holivudu: Slavne glumice progovorile o zlostavljaču

B92 10.10.2017
Pred dojučerašnjim holivudskim moćnikom Harvijem Vajnštajnom otvorio se ambis. "Njujork tajms" (New York Times) je objavio šokantni izveštaj o optužbama slavnih glumica da ih je čovek koji stoji iza hitova kao što su "Django Unchained", "Pulp… »

Najmanje 109 nilskih konja nastradalo zbog epidemije antraksa

B92 10.10.2017
Više od 100 nilskih konja u Namibiji uginulo je zbog epidemije antraksa, koja preti i drugim vrstama u Africi. Predstavnici Bvabvata nacionalnog parka na severoistoku zemlje objavili su da je pronađeno 109 uginulih nilskih konja i to za samo nekoliko… »

"Pratim Arktik već 35 godina, ali ovo još nisam video"

B92 10.10.2017
Površina leda koja prekriva Arktički okean bila je zimus najmanja u posljednjih 38 godina, što je nov znak da se klimatske promene ubrzavaju, upozoravaju naučnici. Arktički led već treću godinu zaredom ima najmanju površinu na vrhuncu zime otkad… »

Demencija ne može da se izleči, ali može da se uspori

B92 10.10.2017
Iako bi mnogi bar potajno želeli da žive znatno duže nego što traje prosečan životni vek (a u Srbiji je to 75 godina), decenija ili dve "pride" dobro bi nam došle, pod uslovom da je mentalno i fizičko zdravlje relativno dobro, ali duboka starost… »

Šta znači funkcionalni alkoholičar? Možda ste jedan od njih

B92 10.10.2017
Vekovima se u svetu gradi pozitivan odnos prema konzumiranju alkoholnih pića i uvek postoji dobar razlog da se nečemu ili nekome "nazdravi", a alkoholičarima se smatraju osobe koje čim ustanu iz kreveta "nagnu votku iz boce", ali psihijatri podsećaju… »

NS: Besplatno psihološko savetovalište za roditelje i decu

B92 10.10.2017
Ova inicijativa je rezultat višegodišnjeg sprovođenja projekata: Psihološkog savetovališta za decu razvedenih roditelja “A gde sam tu ja?“ i Savetovališta za samohrane roditelje. Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu grada Novog… »

Kako se osećate kad vas neko prati? /VIDEO

B92 10.10.2017
Šetate opušteno po gradu, uživate u lepom vremenu. Krajičkom oka vidite automobil koji se kreće ulicom tik iza vas – nekako ide previše sporo. Nešto je sumnjivo. "Da li to mene neko prati", pomislite. Kažete sebi da sigurno preterujete i… »