Izvor: BizLife arhiva vesti 10.10.2017

Danas: Đilasom do parlamentarnih izbora ?

BizLife 10.10.2017
Foto: Beta Uz beogradske mogli bi biti održani i vanredni parlamentarni izbori ukoliko bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đjilas bude kandidat opozicije na izborima u glavnom gradu, preneo je u utorak list „Danas“ pozivajući se na izvore bliske… »

Foto vest: Nema posla kod Erdogana ako nemaš brkove

BizLife 10.10.2017
Foto: Aleksandar Mijailović Poseta turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana događaj je dana u Srbiji. Ispred hotela Hajat „na straži“ je bilo obezbeđenje predsednika Turske, a kod svih je bio primećen isti detalj. Izvor: BIZLife Foto… »

On je najmlađi milijarder na Forbsovoj listi

BizLife 10.10.2017
Foto: screenshot Dvadesetšestogodišnji Džon Kolison je najmlađi samostalni milijarder koji se našao na Forbsovoj listi. Džon je svega dva meseca mlađi od osnivača Snepčeta Evana Špigela. U saradnji sa dve godine starijim bratom Patrikom, Džon… »

IKEA ostvarila promet od 34 milijarde evra

BizLife 10.10.2017
Foto: Beta/AP Tokom poslovne godine 2017. godine IKEA Grupa ostvarila je ukupni promet u maloprodaji u vrednosti od 34,1 milijardu evra. Ostvarena prodaja IKEA Grupe veća je od prošlogodišnje za 3,8 odsto, kada je iznosila 32,9 milijardi. IKEA Grupa… »

Katalonski lider smiruje (odlaže) tenzije

BizLife 10.10.2017
Foto: Beta/AP_Emilio Moren Katalonski lider Karles Pudždemon predložio je regionalnom parlamentu da odloži sprovođenje rezultata referenduma radi početka dijaloga. On je u obraćanju pred regionalnim parlamentom naveo da želi da deeskalira tenzije… »

Loša godina za evropske vinograde

BizLife 10.10.2017
Foto: Pixabay Grad, mraz i suša teško su pogodili evropsku proizvodnju grožđa koja je zbog toga najmanja u poslednjih 36 godina, saopštili su stručnjaci, mada se očekuje da će kvalitet vina biti izvrstan. Udruženje poljoprivrednika EU Copa-Cogeca… »

Srbija i Turska: Od visoke politike do trpeze

BizLife 10.10.2017
Foto: Beta Srbija i Turska danas su potpisale ukupno 12 sporazuma u najrazličitijim oblastima, od slobodne trgovine do urbanizma, saobraćaja i infrastrukturnih projekata. Predsednici Vučić i Erdogan postigli su i dogovor o osnivanju Visokog saveta za… »

Velja Ilić šalje poklon Vučiću

BizLife 10.10.2017
Foto: BIZLife Lider Nove Srbije Velimir Ilić ocenjuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne poštuje Ustav Srbije, da prekoračuje svoja ovlašćenja, baveći se platama, penzijama, autoputevima, investicijama zbog čega će mu poslati jedan… »

Astronauti „prošetali“ svemirom

BizLife 10.10.2017
Foto: Pixabay Astronauti NASA danas su ponovo izašli u svemir da bi podmazali novu šaku robotske ruke na Medjunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Komandant ISS Rendi Breznik i Mark Vande Haj izašli su u svemir drugi put za manje od nedelju dana. Njih… »

U Srbiji predstavljen novi premijum SUV iz Volvoa – XC60

BizLife 10.10.2017
Foto: PR Volvo Cars, proizvođač premijum automobila, ovog leta je na srpskom tržištu započeo prodaju novog Volvoa XC60, iz klase premijum SUV-a srednje veličine. Prodajni zastupnik Volvo Cars za Srbiju, Grand Motors iz Beograda, u saradnji sa… »