Izvor: BizLife/Zabava arhiva vesti 10.10.2017

Astronauti „prošetali“ svemirom

BizLife 10.10.2017
Foto: Pixabay Astronauti NASA danas su ponovo izašli u svemir da bi podmazali novu šaku robotske ruke na Medjunarodnoj svemirskoj stanici (ISS). Komandant ISS Rendi Breznik i Mark Vande Haj izašli su u svemir drugi put za manje od nedelju dana. Njih… »

Savršene nesavršenosti i kako nas one čine atraktivnijim

BizLife 10.10.2017
Piše: Nada Veljković Isflekali ste se kafom baš onda kada ste hteli da zablistate i pokažete da ste savršeni. Pomislili ste – Iz ovoga ne može ništa dobro da ispadne! Ipak, možda i može… Nedavno sam naletela na video u kome jedan od naših… »

Izložba Bossis art kolekcija još danas u valjevskom Narodnom muzeju

BizLife 10.10.2017
Foto: Promo U Valjevu se danas završava izložba slika “Bosis art kolekcija 1982-2017”, koju je kompanija Bossis priredila povodom 35 godina poslovanja. Bosis je proizvođač štampane kartonske i kaširane ambalaže i blister kartona. Izložba kojom… »

Da li znate tačan odgovor na trik-pitanje dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju?

BizLife 10.10.2017
Foto: Pixabay Nobelova nagrada za ekonomiju dodeljena je Ričardu Taleru (Richard H. Thaler) sa Univerziteta u Čikagu za doprinos o boljem razumevanju psiholoških i društvenih mehanizama u donošenju odluka investitora i potrošača. Taler je jednom… »

Neobičan poklon Berluskonija Putinu

BizLife 10.10.2017
Foto: Instagram Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni poklonio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ručno izrađenu presvlaku za krevet, na kojoj je odštampana novinska fotografija na kojoj se njih dvojica srdačno rukuju, dok su u pozadini… »

Dijet Prada: Profil na Instagramu od kog svi modni dizajneri strepe

BizLife 10.10.2017
Foto: https://www.instagram.com/diet_prada/Printscreen Bilo je samo pitanje vremena kada će se pojaviti neki ovakav profil… Dior, Balenciaga i Guči samo su neka od moćnih imena modne industrije optuženih za čist plagijat. I dok ovde nije reč o… »

Ovako je izgledao 51.Bitef

BizLife 10.10.2017
Foto: Bitef/Jelena Janković U Glavnom programu 51. Bitefa, koji je ove godine bio svojevrsni pozorišni maraton, prikazano je sedam predstava, u ukupnom trajanju od 40 sati. U okviru Prologa, publika je videla legendarno ostvarenje britanske trupe Forsd… »

Svetski dan mentalnog zdravlja: Polovina srpskog stanovništva se ne oseća dobro

BizLife 10.10.2017
Foto: Pixabay Mentalni poremećaji su drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva, posle kardiovaskularnih bolesti, podaci su koje je Udruženje za podršku ljudima sa neurozom Herc iznelo povodom današnjeg Svetskog dana mentalnog zdravlja… »

Nis organizator stručne konferencije naftno-gasnih kompanija u Banjaluci

BizLife 10.10.2017
Foto: NIS Naftna industrija Srbije, jedna od najuspešnijih energetskih kompanija u jugoistočnoj Evropi i međunarodna konsalting kompanija IHS Markit, organizovale su u Banjaluci konferenciju CEEC Scout Meeting, jedan od najvećih regionalnih skupova… »

„Nekad je savršen dan onaj kad ne mrdnem iz kuće“

BizLife 10.10.2017
Foto: Promo Marija Antić jedno je od najprepoznatljivijih lica televizije N1. Ona je na ovoj televiziji jedna od voditelja emisije „Novi dan“ koja na informativan, a ponekad iz zabavan način uvodi gledaoce u predstojeći dan. U našoj rubrici… »