Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 10.10.2017

U Prištini završena prva Parada ponosa, među učesnicima i Hašim Tači

Blic 10.10.2017
U Prištini je danas bez incidenata završena prva Parada ponosa, u kojoj su učestvovali predsednik Hašim Tači, ministar za evropske integracije Durat Hoha, diplomatski predstavnici i predstavnici političkih partija. Šetnju pripadnika gej parade… »

AMSS: Umeren intenzitet saobraćaja, putevi prohodni

Blic 10.10.2017
Umeren intenzitet saobraćaja i povoljni uslovi za vožnju ove večeri omogućavaju dobru prohodnost puteva, saopštio je je Auto-moto savez Srbije. Na naplatnim rampama trenutno se ne beleže duža zadržavanja, a više strpljenja i pažnje treba… »

Podrška za integritet: Marko Somborac dobitnik prve nagrade "Katarina Preradović"

Blic 10.10.2017
Sloboda medija pretvorila se u karikaturu, ali ima nade dok je crta umetnik pera Marko Somborac kome je Fondacija "Katarina Preradović" danas dodelila prvu godišnju nagradu za profesionalni integritet. To je suština svečanosti u Medija centru tokom… »

Posle magle, sunce: U Srbiji sutra još toplije, a od nedelje miholjsko leto

Blic 10.10.2017
U Srbiji će danas biti umereno oblačno, u većini mesta suvo, sa maksimalnom temperaturom od 15 do 21 stepeni, dok će sutra biti još toplije. U jutarnjim satima biće umereno oblačno, po kotlinama na zapadu i jugu mestimično magla. Vetar će biti… »

NUNS: Evropsku federaciju novinara brine tretman novinara u Srbiji

Blic 10.10.2017
Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bliher Bjeregard izjavio je da ga veoma brinu dešavanja u Srbiji, tretman novinara i rast autocenzure, prenelo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). - Vodeći srpski političari moraju… »

Prve dame Srbije i Turske deci podelile paketiće (foto)

Blic 10.10.2017
Tamara Vučić i Emina Erdogan, supruge predsednika Srbije i Turske, otvorile su danas obnovljeni Dom za nezbrinutu decu Dragutin Filipović Jusa, na Vračaru, i mališanima podelile poklone. Ovo je prvo pojaviljivanje prve dame Srbije u javnosti od… »

Preminuo čuveni Rus, simbol devedesetih čije su slike Srbi nosili po novčanicima

Blic 10.10.2017
Televizijski i iscelitelj "preko slike" Alan Čumak, čije lice pamte nešto starije generacije iz vremena bivše Jugoslavije, preminuo je u Moskvi u 83. godini života, objavili su ruski mediji. Čumak je postao televizijsko lice u Sovjetskom Savezu još… »

Đorđević: U ovoj godini 1.000 osoba prekvalifikovaće se u IT stručnjake

Blic 10.10.2017
Proces digitalizacije prepoznat je kao najvažniji katalizator inovacija, konkurentnosti i rasta, a ono što bude urađeno na tom polju odrediće mesto Srbije na svetskoj mapi u godinama i decenijama koje dolaze, poručio je danas ministar za rad… »

Marselj 83 godine posle atentata: Kako su francuski novinari saznali da će kralj biti ubijen

Blic 10.10.2017
U svom apartmanu u Marselju novinar Étienne Ronserail spremao je tekst za novine Paris-Soir povodom gostovanja jugoslovenskog kralja Aleksandra I Karađorđevića na jugu Francuske. Diplomatska poseta planirana je za prvu polovinu oktobra 1934. godine, a… »

"Osećam se kao osuđen na smrt": Karadžić traži laptop, internet i Skajp

Blic 10.10.2017
Odbrana Radovana Karadžića zatražila je danas od suda u Hagu da na redovnim statusnim konferencijama preliminarno obrazlaže žalbu Karadžića na prvostepenu presudu od 40 godina zatvora zbog genocida i ratnih zločina u BiH. Po tom predlogu, i… »