Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 10.10.2017

U Nišu završene tople probe, grejna sezona počinje na vreme

Blic 10.10.2017
Niška Gradska toplana danas će završiti tople probe sistema daljinskog grejanja, započete 2. oktobra i do 15. oktobra biće spremna za početak grejne sezone, rekao je za Betu direktor tog preduzeća Predrag Milačić. Milačić je naveo da će… »

Stop poplavama u Čačku: Gradi se zaštitni bedem kod hale "Borac"

Blic 10.10.2017
Gradska uprava raspisala je javnu nabavku male vrednosti za izradu projekta izgradnje zaštitnog bedema kod hale "Borac". Sportska hala sa otvorenim sportskim terenima nalazi se na desnoj obali Zapadne Morave između dva mosta unutar odbrambenog nasipa u… »

Šta se desi kad se pacov popne na banderu? Celo mesto ostane bez struje (foto)

Blic 10.10.2017
Da zbog neverovatnih razloga može doći do nestanka električne energije, uverili su se radnici Elektrodistribucije iz Bajmoka. Naime, kuršlus na 10 kV mreži Krivaja izazvao je pacov koji se popeo na betonsku banderu. U Čoki celog leta kratkotrajne… »

Referendum o izgradnji balon sale u Zminjaku: Bolji uslovi za školovanje u šabačkim selima

Blic 10.10.2017
Izgradnja nove balon sale u Zminjaku kod Šapca olakšala bi život svim meštanima, a anaročito učenicima Osnovne škole "Jovan Cvijić", smatraju stanovnici ovog mačvanskog sela. Oni će na glasanju odlučiti da li će na realizaciju ovog projekta… »

Održan osmi opštinski kros u Svilajncu

Blic 09.10.2017
Učenici svih škola u Svilajncu danas su trčali na 8. Uličnoj trci, pokazavši pravi sportski i takmičarski duh. Ovogodišnji kros otvorio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je i uručio medalje đacima prvacima. On je čestito… »

Beležnice Jovana Cvijića objavljene u knjizi

Blic 09.10.2017
Dani Jovana Cvijića, manifestacija posvećena znamenitim Lozničaninu, geografu i naučniku svetskog glasa, nastavljena je danas predstavljanjem publikacija Geografskog instituta "Jovan Cvijić" SANU - "Istorijat i perspektive" i "Iz beležnica Jovana… »