Izvor: Insajder arhiva vesti 10.10.2017

Brnabić: Malo je objektivnih novinara, neki su veoma naklonjeni vladi, neki su jako protiv

Insajder 10.10.2017
Predsednica srpske vlade Ana Brnabić rekla je danas u Evropskom parlamentu u Briselu da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara". Ana Brnabić je u raspravi u… »

Odloženo proglašenje nezavisnosti Katalonije

Insajder 10.10.2017
Katalonski vođa Karles Pućdemon izjavio je večeras da će preuzeti mandat da Katalonija postane nezavisna država u formi republike ali da suspenduje proglašenje nezavisnosti na nekoliko nedelja u očekivanju dijaloga sa centralnim španskim vlastima… »

Američka ambasada odgovorila Tačiju: Specijalni sud će biti nepristrasan

Insajder 10.10.2017
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas, odgovarajući na izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da međunarodna zajednica nije ispunila obećanje koje je dala kada se u Skupštini Kosova donosila odluka o osnivanju… »

Brnabić na sastanku s Mekalisterom: Srbija podržava celovitost i suverenitet Španije

Insajder 10.10.2017
Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da Srbija podržava celovitost i suverenitet Španije, iako to nisu činile neke druge države u slučaju samoproglašenja nezavisnosti Kosova. Brnabić je u razgovoru s predsedavajućim Odbora za spoljne poslove… »

Brnabić: Suočićemo se s ishodom dijaloga o Kosovu kakav god bude

Insajder 10.10.2017
Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Evropskom parlamentu u Briselu da će Srbija biti spremna da se suoči s ishodom dijaloga svih društvenih i političkih činilaca i stavom o budućnosti Kosova, kakav god taj stav bio. Brnabić je to… »

Marko Somborac dobitnik nagrade za profesionalni integritet (VIDEO)

Insajder 10.10.2017
Karikaturista Marko Somborac dobitnik je prve nagrade za ispunjavanje visokih profesionalnih i etičkih standarda, profesionalni integritet i doprinos razvoju društva koju dodeljuje Fondacija "Katarina Preradović", osnovana u znak sećanja na… »

U Francuskoj protesti i štrajk zaposlenih u javnom sektoru

Insajder 10.10.2017
Širom Francuske danas su održani protesti i štrajk zaposlenih u javnom sektoru, gde se okupilo nekoliko hiljada ljudi zbog najave o smanjenju broja radnih mesta i zamrzavanju plata, preneli su francuski mediji. Agencija AP prenela je da je na kraju… »

Haljimi: Lokalni izbori ili protest od 15. novembra

Insajder 10.10.2017
Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je danas da će PDD početi da organizuje proteste već od 15. novembra ako ne budu raspisani prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo do 14. novembra. Haljimi je agenciji Beta… »

Vučić posle sastanka sa Erdoganom: Srbija ne učestvuje u bilo čemu što se protivi „demokratskim odlukama u Turskoj“

Insajder 10.10.2017
Turska i Srbija će svake godine imati po jedan sastanak – jedne godine u Srbiji, a naredne u Turskoj, kako bi zajednički učestvovali u brojnim projektima i produbili odnose, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka s turskim… »

PSG demantuje Vučića: MUP nije nadležan za biračke spiskove

Insajder 10.10.2017
Pokret slobodnih građana odbacuje kao netačne i u potpunosti pravno neutemeljene tvrdnje predsednika Republike da podatke o broju upisanih u birački spisak može izdati isključivo Ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju Pokreta… »