Izvor: Kurir arhiva vesti 10.10.2017

(Foto) evo čime je poslužen Erdogan u Srbiji: Turski predsednik pio sok od borovnice

Kurir 10.10.2017
Posetu predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu, pored činjenice da je došao sa izuzetno velikom delegacijom u kojoj je, pored ostalih, bilo i 185 turskih privrednika, obeležili su i detalji, koji se ne planiraju protokolom, ali daju "boju"… »

Uhapšena dvojica zbog pokušaja ubistva u Rakovici: Prebili čoveka koji je imao sudsku poternicu

Kurir 10.10.2017
Policija je u Beogradu uhapsila I. M. (29) i L. M. (31) osumnjičene za pokušaj ubistva u Rakovici. Uhapšeni su osumnjičeni da su krajem septembra A.J. (39) naneli teške telesne povrede. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenima je… »

(Foto, video) jezivi prizori iz Kalifornije: Vatra guta sve pred sobom! Najmanje 10 mrtvih!

Kurir 10.10.2017
Najmanje 10 osoba stradalo je u na desetine šumskih požara koji se brzo šire vinogradskim delom savezne američke države Kalifornije, a stotine kuća je uništeno, saopštili su zvaničnici. Najmanje 100 osoba je povređeno u šumskim požarima koji… »

Dačić sa šefovima diplomatije Švedske i Finske: Voleo bih da i naš život bude tako dosadan kao što je to verovatno u…

Kurir 10.10.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas Švedskoj i Finskoj zbog podrške Srbiji na evropskom putu, navodeći da te zemlje podržavaju politiku proširenja. Dačić je u Vladi Srbije, posle razgovora sa ministrima spoljnih… »

(Video) Kraj drame u Hrvatskoj: Muškarac se zabarikadirao u kuću i pretio bombom!

Kurir 10.10.2017
Hrvatska policija je u Požegi uhapsila 43-godišnjaka koji je pretio bombom, a posle 6-7 sati pregovaranja, sam se predao. Policija je postupila po građanskoj dojavi da je muškarac tokom svađe sa komšijama zapretio da će aktivirati bombu… »

MMF: Privredni rast Srbije tri odsto, ispod proseka za evropske zemlje u razvoju

Kurir 10.10.2017
BEOGRAD - Srbija će ove godine imati privredni rast od tri odsto, što je ispod proseka za evropske zemlje u razvoju, naveo je danas Medjunarodni monetarni fond (MMF) u novom izveštaju o perspektivama svetske privrede. Od evropskih zemlja u razvoju od… »

Brnabić: Srbija želi da uđe u EU kao ravnopravna članica

Kurir 10.10.2017
Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU. Ona je rekla da Srbija… »

Puđdemon se obratio svetu: Mi nismo lopovi, nismo ludaci

Kurir 10.10.2017
Katalonski lider Karles Puđdemon kazao je da Katalonija mora da bude nezavisna, ali je zatražio suspenziju proglašenja nezavisnosti od nekoliko nedelja, kako bi otpočeo dijalog sa Madridom. "Karles Puđdemon je hteo da sve strane učini srećnim… »

(Foto) srušio se ruski avion u Siriji: Poginuli svi članovi posade!

Kurir 10.10.2017
Ruski avion Su-24 se srušio prilikom poletanja u Siriji. Posada aviona nije uspela da se katapultira. Ruski bombarder Su-24 srušio se prilikom poletanja sa aerodroma Hmejmim u Siriji, posada je poginula, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane… »

Ruski avioni operativni naredne godine: Biće sklopljeni do Dana oslobođenja Beograda

Kurir 10.10.2017
Ruski " migovi" koji su stigli u Srbiju biće u operativnoj upotrebi od juna 2018. godine. Svih šest migova biće sklopljeno do 20. oktobra kada će povodom Dana oslobođenja Beograd biti prvi put prikazani na vojnom aerodromu u Batajnici. Posle remonta… »