Izvor: Kurir arhiva vesti 10.10.2017

Iza kulisa posete turskog predsednika: Erdogan doveo i probače hrane u Srbiju

Kurir 10.10.2017
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je sinoć u dvodnevnu posetu Srbiji. On je sinoć bio gost predsednika Aleksandra Vučića, a od danas počinje zvanične razgovore. Erdogana u Beogradu obezbeđuje veliki broj specijalaca, a u njegovom… »

Očajna majka ubijenog navijača iz novog sada: Šetali su me u policiji 5 sati, pa mi rekli da mi je sin mrtav!

Kurir 10.10.2017
NOVI SAD - Ne znam zašto mi je ubio sina, moje čedo, za koga sam živela... Kojeg sam od godinu dana sama podizala, jer mu se otac oženio i nikad više nije pitao za njega, niti ga je video, u suzama priča Ljiljana Bogdanović, majka Milana… »

(Foto, video) jezivi prizori iz Kalifornije: Vatra guta sve pred sobom! Najmanje 10 mrtvih!

Kurir 10.10.2017
Najmanje 10 osoba stradalo je u na desetine šumskih požara koji se brzo šire vinogradskim delom savezne američke države Kalifornije, a stotine kuća je uništeno, saopštili su zvaničnici. Najmanje 100 osoba je povređeno u šumskim požarima koji… »

Dačić sa šefovima diplomatije Švedske i Finske: Voleo bih da i naš život bude tako dosadan kao što je to verovatno u…

Kurir 10.10.2017
BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zahvalio je danas Švedskoj i Finskoj zbog podrške Srbiji na evropskom putu, navodeći da te zemlje podržavaju politiku proširenja. Dačić je u Vladi Srbije, posle razgovora sa ministrima spoljnih… »

(Video) Kraj drame u Hrvatskoj: Muškarac se zabarikadirao u kuću i pretio bombom!

Kurir 10.10.2017
Hrvatska policija je u Požegi uhapsila 43-godišnjaka koji je pretio bombom, a posle 6-7 sati pregovaranja, sam se predao. Policija je postupila po građanskoj dojavi da je muškarac tokom svađe sa komšijama zapretio da će aktivirati bombu… »

MMF: Privredni rast Srbije tri odsto, ispod proseka za evropske zemlje u razvoju

Kurir 10.10.2017
BEOGRAD - Srbija će ove godine imati privredni rast od tri odsto, što je ispod proseka za evropske zemlje u razvoju, naveo je danas Medjunarodni monetarni fond (MMF) u novom izveštaju o perspektivama svetske privrede. Od evropskih zemlja u razvoju od… »

Brnabić: Srbija želi da uđe u EU kao ravnopravna članica

Kurir 10.10.2017
Brnabić je na sednici Odbora za spoljnu politiku Evropskog parlamenta rekla da su makroekonomska stabilnost, reforma javne administracije i vladavina prava stubovi dugoročnog razvoja Srbije, ali i neophodni za ulazak zemlje u EU. Ona je rekla da Srbija… »

Puđdemon se obratio svetu: Mi nismo lopovi, nismo ludaci

Kurir 10.10.2017
Katalonski lider Karles Puđdemon kazao je da Katalonija mora da bude nezavisna, ali je zatražio suspenziju proglašenja nezavisnosti od nekoliko nedelja, kako bi otpočeo dijalog sa Madridom. "Karles Puđdemon je hteo da sve strane učini srećnim… »

(Foto) srušio se ruski avion u Siriji: Poginuli svi članovi posade!

Kurir 10.10.2017
Ruski avion Su-24 se srušio prilikom poletanja u Siriji. Posada aviona nije uspela da se katapultira. Ruski bombarder Su-24 srušio se prilikom poletanja sa aerodroma Hmejmim u Siriji, posada je poginula, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane… »

Ruski avioni operativni naredne godine: Biće sklopljeni do Dana oslobođenja Beograda

Kurir 10.10.2017
Ruski " migovi" koji su stigli u Srbiju biće u operativnoj upotrebi od juna 2018. godine. Svih šest migova biće sklopljeno do 20. oktobra kada će povodom Dana oslobođenja Beograd biti prvi put prikazani na vojnom aerodromu u Batajnici. Posle remonta… »