Izvor: N1 Info/Zabava arhiva vesti 10.10.2017

Konačno trejler - zavirite u osmu epizodu "Ratova zvezda"

N1 Info 10.10.2017
Diznijeva kompanija Lukasfilm objavila je novi trejler za "Ratove zvezda: Poslednji džedaj", novi nastavak serijala koji će u bioskope stići u decembru. : YouTube/Star Wars Deo trejler nastavlja priču iz "Buđenja sile" iz 2015. godine s Rej, koju… »

Surova šala Džona Snežnog dovela je Igrit do suza

N1 Info 10.10.2017
Britanski glumac Kit Harington objavio je video snimak surove prvoaprilske šale koju je priredio svojoj verenici i partnerki iz serije “Igre prestola” Rouz Lesli, prenosi magazin NME. Kit Harington, poznatiji kao Džon Snežni iz “Igre prestola”… »

Zašto je roze prestala da bude boja za dečake?

N1 Info 10.10.2017
Roze nije uvek bila boja samo za devojčice, nekada su i dečaci odevani u roze, a ta boja smatrana je izrazito "muškom". Stručnjak za boje i predavač Gevin Evans kaže da su krajem 19. i početkom 20. veka majke savetovane da obuku svoje muške bebe u… »

Slika Leonarda da Vinčija na aukciji za 100 miliona dolara

N1 Info 10.10.2017
Poslednja slika italijanskog umetnika Leonarda da Vinčija u vlasništvu privatnog kolekcionara biće prodata u Njujorku 15. novembra na aukciji koju organizuje kuća Kristi. Slika je procenjena na oko sto miliona dolara. "Spasitelj sveta" ("Salvator… »

Dejvidu Linču nagrada za životno delo na rimskom festivalu

N1 Info 10.10.2017
Američkom reditelju Dejvidu Linču biće dodeljena nagrada za životno delo na predstojećem Rimskom filmskom festivalu koji počinje 26. oktobra. Linč dobija priznanje 40 godina od objavljivanja njegovog prvog dugometražnog filma "Irejzerhed"… »

Vučić i Erdogan prošetali Kalemegdanom

N1 Info 10.10.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem popodne obilazi Kalemegdan posle više sastanaka održanih u toku dana i potpisanih više međudržavnih sporazuma. Erdoganu su ministar kulture Srbije Vladan… »

Berluskoni poklonio Putinu originalnu posteljinu za rođendan

N1 Info 10.10.2017
Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni poklonio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ručno izrađenu posteljinu na kojoj je odštampana novinska fotografija na kojoj se njih dvojica rukuju. Berluskoni je još u subotu doputovao u Rusiju kako bi… »

Čiji je najbolji - ajvar, izvor neslaganja na Balkanu

N1 Info 10.10.2017
Ko god poseti Balkan, brzo to shvati. Ajvar je veliki izvor neslaganja u regiji - jer svako tvrdi da je njegov najbolji. Ajvar, "balkanski kavijar", svojevrsni namaz od crvenih i ljutih paprika, na Balkanu ima kultni status. Bez obzira maže li se ajvar… »

Novi album Lijama Galagera, dobre ocene kritičara

N1 Info 10.10.2017
Liam Galager objavio je svoj dugoočekivani solo album As You Were. Njegovi obožavaoci su izdanje sa dvanaest (petnaest na deluks izdanju) novih pesama dočekali pohvalama, te je samo jedan od komentara koji su muzičaru upućeni na Tviteru: "hvala ti… »

Uginula najpoznatija ženka irvasa na Aljasci

N1 Info 10.10.2017
Popularna ženka irvasa zvana Star, svojevrsna maskota redovno viđena kako šeta ulicama najvećeg grada Aljaske Enkoridža, uginula je u 16. godini. Televizija KTVA-TV javila je da je Star uginula u subotu, a njen vlasnik Albert Vajthed je rekao da mu… »