Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 10.10.2017

Vučić: Zamolio sam Erdogana da pošalje privrednike da izgrade kapacitete u našim banjama

Nova ekonomija 10.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Turci najbrojniji turisti u Srbiji. "Najbrojniji su turisti i očekujemo ih još više. Njihov rast je iznosio 30 odsto prošle godine i bilo ih je 83.000. Ove godine ih je već 71.000 i ove godine će… »

Švedska i Finska hoće da povećaju investicije u Srbiji

Nova ekonomija 10.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ministrima spoljnih poslova Švedske i Finske Margot Valstrom i Timom Soiniem o bilateralnoj i regionalnoj saradnji, evropskim integracijama, ali i mogućnostima porasta investicija iz te dve… »

Ana Brnabić: U Srbiji nema objektivnog novinarstva jer je malo objektivnih novinara

Nova ekonomija 10.10.2017
Predsednica srpske vlade Ana Brnabić je danas u Evropskom parlamentu u Briselu izjavila da ne smatra da u Srbiji nema istraživačkog novinarstva, ali da "nema objektivnog novinarstva, jer je jako malo objektivnih novinara". Ana Brnabić je u raspravi u… »

Forin afers: Od svih mogućih rešenja španska vlada odabrala srpski način

Nova ekonomija 10.10.2017
Od svih načina na koji bi neka vlada mogla da reši problem separatističkih težnji izgleda da je španska vlada izabrala srpski način, piše časopis Forin afers. Španska vlada sada namerava da "ugasi" regionalnu katalonsku vlast ukoliko odluči da… »

Marko Somborac dobitnik prve nagrade 'Katarina Preradović' za profesionalni integritet

Nova ekonomija 10.10.2017
Sloboda medija pretvorila se u karikaturu, ali ima nade dok je crta umetnik pera Marko Somborac kome je Fondacija Katarina Preradović danas dodelila prvu godišnju nagradu za profesionalni integritet, piše Blic. To je suština svečanosti u Medija… »

Predsednik evropske federacije novinara: Veoma nas brine tretman novinara u Srbiji

Nova ekonomija 10.10.2017
Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bliher Bjeregard izjavio je da ga veoma brinu dešavanja u Srbiji, tretman novinara i rast autocenzure, prenelo je Nezavisno udruženje novinara Srbije. "Vodeći srpski političari moraju da shvate da… »

Korupcija i nezaposlenost najviše brinu građane u regionu

Nova ekonomija 10.10.2017
Većina građana jugoistočne Evrope nije zadovoljna situacijom u društvu, a kao najveći problem vide nezaposlenost. Sve više njih zabrinuto je zbog korupcije, rezultati su istraživanja Balkanski barometar 2017. Savet za regionalnu saradnju predstavio… »

Frankfurtska berza najavila alternativu londonskom tržištu

Nova ekonomija 10.10.2017
Operater frankfurtske berze najavio je formiranje alternativnog tržišta u Evropskoj uniji za pojedine važne finansijske transakcije koje se trenutno obavljaju na londonskom tržištu deonica, nastojeći da Londonu preotme što više poslova nakon… »

Vesić: Beograd se sada razvija prema rekama, a ne prema periferiji

Nova ekonomija 10.10.2017
Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je osnovna razlika između prethodnika i aktulne vlasti u Beograda ta da se grad razvija ka rekama a ne ka periferiji. Prema njegovim rečima, stotinama godina se širio Beograd, a to nije pratila i potrebna… »

Prva prezentacija Srpskog filantropskog foruma 'Moć zajedničkog ulaganja u opšte dobro'

Nova ekonomija 10.10.2017
U Beogradu je u petak, 06. oktobra 2017. godine u Envoy Conference centru održan konsultativni sastanak i prva prezentacija Srpskog filantropskog foruma "Moć zajedničkog ulaganja u opšte dobro" sa predstavnicima poslovnog sektora među kojima su bili… »