Izvor: Novi magazin arhiva vesti 10.10.2017

Mihajlović: Turska učestvuje u realizaciji auto-puta Beograd - Sarajevo

Novi magazin 10.10.2017
Ministаrkа grаđevinаrstvа, sаobrаćаjа i infrаstrukture Zorаnа Mihаjlović kazala je danas da se Turska zvanično uključila u realizaciju projektа аuto-putа Beogrаd-Sаrаjevo nakon potpisivanja Pisma o nаmerаmа zа jаčаnje i… »

Tramp smatra da je pametniji od Tilersona

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u intervjuu da bi, ako ga je državni sekretar Reks Tilerson nazvao "moronom", njih dvojica trebalo da "uporede testove inteligencije". "Mislim da su to lažne vesti. Ali ako je to uradio moraćemo da uporedimo testove… »

Danas: Skriveno vlasništvo jednog od takmaca za Galeniku

Novi magazin 10.10.2017
Ne zna se ko je vlasnik luksemburške firme Aelius koja je dostavila ponudu za kupovonu farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda, piše list Danas. Na tenderu za prodaju Galenike ponudu je pored Aeliusa dostavila i švajcarska kompanija Amicus, a… »

Balkanski barometar: Građani regiona sve više brinu zbog korupcije

Novi magazin 10.10.2017
Većina građana jugoistočne Evrope nije zadovoljna situacijom u društvu, a kao najveći problem vide nezaposlenost, dok je sve više njih zabrinuto zbog korupcije, rezultati su istraživanja Balkanski barometar 2017. Savet za regionalnu saradnju… »

U rudniku Breza poginuo rudar

Novi magazin 10.10.2017
U Rudniku mrkog uglja "Breza" rano jutros poginuo je jedan rudar, objavio je sarajevski "Dnevni avaz".Prema pisanju ovog lista, nesreća se desila jutros u 4.20 časova, kada je rudara, koji je radio u trećoj smeni, smrskala pogonska guma. "Dojavljeno… »

Ahmetaj: Srbija treba da prestane da upoređuje Kataloniju i Kosovo

Novi magazin 10.10.2017
Posle referenduma u Kataloniji, Srbija treba da obrati veću pažnju na moguće referendume o nezavisnosti Vojvodine i Sandžaka umesto na Kosovo čija je nezavisnost "put u jednom pravcu", ocenila je bivša kosovska ministarka za EU integracije Mimoza… »

Zemljotres magnitude 6,3 pogodio Čile, nema podataka o žrtvama

Novi magazin 10.10.2017
Zemljotres magnitude 6,3 pogodio je danas sever Čilea, saopštio je Američki geološki institut.Podataka o žrtvama i šteti zasad nema. Potres je bio na dubini od 82 kilometra, 70 kilometara istočno od grada Arika, nedaleko od granice sa Peruom. Čile… »

Američka ambasada odgovara Tačiju: Specijalni sud će biti nepristrasan

Novi magazin 10.10.2017
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas, odgovarajući na izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da međunarodna zajednica nije ispunila obećanje koje je dala kada se u Skupštini Kosova donosila odluka o osnivanju… »

Zabrana uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji krše sankcije

Novi magazin 10.10.2017
Koordinator panela za sankcije Ujedinjenih nacija (UN) Severnoj Koreji Hju Grifits izjavio je jutros da su UN uvele zabranu uplovljavanja u svetske luke za četiri broda koji su prekšili međunarodne sankcije. "Prvi put u istoriji UN" je uvedena globalna… »

Makron pozvao Angelu Merkel da zajedno reformišu Evropu

Novi magazin 10.10.2017
Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas evropske lidere sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na čelu, da se zajedno angažuju u sprovođenju reforme Evrope u naredne dve godine. Makron koji se nalazi u Frankfurtu gde počinje poznati sajam… »