Izvor: Novi magazin arhiva vesti 10.10.2017

Mraz, suša teško pogodili proizvodnju vina u Evropi

Novi magazin 10.10.2017
Grad, mraz i suša teško su pogodili evropsku proizvodnju groždja koja je zbog toga najmanja u posledjnih 36 godina, saopštili su stručnjaci, mada se očekuje da će kvalitet vina biti izvrstan. Udruženje poljoprivrednika EU Copa-Cogeca saopštilo je… »

Španska vlada: Neprihvatljivo implicitno proglašenje nezavisnosti Katalonije

Novi magazin 10.10.2017
Španska vlada ocenila je večeras da je strategija predsednika oblasti Katalonije Karlesa Pućdemona koji je, kako smatra, implicitno proglasio nezavisnost "neprihvatljiva" kao ni njegova ponuda da je suspenduje. "Neprihvatljivo je implicitno… »

Ruski avioni bombardovali džihadiste na istoku Sirije

Novi magazin 10.10.2017
Ruska vojska je saopštila da su njeni avioni gađali ekstremiste Islamske države koji su u Siriju došli iz Iraka i ubili više od 100 njih. Portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov je danas rekao da su ruski avioni izveli 182 napada u poslednja… »

Brnabić u Briselu: Srećna sam šta smo uradili u prvoih 100 dana

Novi magazin 10.10.2017
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Briselu da je zadovoljna onim što je Vlada uradila u prvih 100 dana. "Sretna sam šta smo uradili u prvih 100 dana", rekla je Brnabić na sednici Spoljnopolitičkog opdbora Evropskog parlamenta… »

Mentalno zdravlje više od 60 odsto izbeglica u Srbiji veoma ugroženo

Novi magazin 10.10.2017
Više od 60 odsto izbeglica koje se trenutno nalaze u Srbiji je veoma ugroženo po pitanju mentalnog zdravlja, a svaka druga osoba u toj populaciji ima simptome depresije, pokazuju rezultati istraživanja sprovedenog među 546 izbeglica na više lokacija… »

Savetnik predsednika Kosova na Bezbednosnom forumu u Beogradu

Novi magazin 10.10.2017
Savetnik predsednika Kosova i bivši koordinator proces dijaloga o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda Bljerim Šalje će biti predstavnik Kosova na Bezbednosnom forumu koji će se održati u Beogradu, piše današnja Koha ditore. Šalja, koji je i… »

Beograd: Hitna pomoć najviše intervenisala zbog hroničnih bolesnika

Novi magazin 10.10.2017
Beogradska Hitna pomoć je tokom noći između ponedeljka i utorka intervenisala najviše zbog hroničnih bolesnika, rekla je jutros agenciji Beta portparolka te službe Nada Macura. Prema njenim rečima, za lekarske savete i pomoć, najviše su se… »

Danas: Šarčević uputio dopis školama - u penziju sa 65 godina

Novi magazin 10.10.2017
Ministar prosvete Mladen Šarčević uputio je nalog svim školama da odmah postupe po Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i i vaspitanja i izdaju rešenje o prestanku radnog odnosa zaposlenima koji su napunili 65 godina života i time ispunili uslov za… »

Španska vlada: Lider Katalonije ne zna gde se nalazi i kuda ide

Novi magazin 10.10.2017
Zamenica španskog premijera Soraja Saens de Santamarija ocenila je večeras da lider oblasti Katalonije Karles Pućdemon "ne zna gde se nalazi i kuda ide", nakon što je u katalonskom parlamentu potpisana deklaracija o nezavisnosti koja odmah potom… »

Portugal bolji od Švajcarske za direktan plasman na SP

Novi magazin 10.10.2017
Fudbalska reprezentacija Portugala plasirala se na Svetsko prvenstvo, pošto je večeras kod kuće pobedila Švajcarsku u direktnom duelu Grupe B. Portugal je u Lisabonu pobedio sa 2:0, autogolom Joana Đurua i pogotkom Andrea Silve. Aktuelni šampion… »