Izvor: Novi magazin arhiva vesti 10.10.2017

Danas počinje sedmi Beogradski bezbednosni forum

Novi magazin 10.10.2017
Trodnevni Beogradski bezbednosni forum na kojem će biti razmatrani izazovi u regionu, Evropi i svetu posle naleta populističkih pokreta, okupiće u naredna tri dana domaće i strane političare i stručnjake. Na sedmom Beogradskom bezbednosnom forumu… »

EU se nada napretku u pregovorima o Bregzitu do kraja godine

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izrazio je danas nadu da će do kraja decembra doći do značajnog napretka u pregovorima o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit). "Nastavljamo pregovore u dobroj veri i nadamo se značajnom… »

Vlasti: Španija prolazi kroz teške trenutke

Novi magazin 10.10.2017
Zamenica španskog premijera Soraja Saens de Santamarija ocenila je danas da njena zemlja prolazi "kroz teške trenutke" tokom rasprave u Senatu gde je jedan poslanik uzvikivao "Živela slobodna Katalonija". Obraćajući se pre govora katalonskog… »

Alkoholičar ste čak i ako samo volite da popijete

Novi magazin 10.10.2017
Vekovima se u svetu gradi pozitivan odnos prema konzumiranju alkoholnih pića i uvek postoji dobar razlog da se nečemu ili nekome "nazdravi", a alkoholičarima se smatraju osobe koje, čim ustanu iz kreveta "nagnu votku iz boce", ali psihijatri… »

Devojke, pažnja: Govor tela odaje da vas dečko laže

Novi magazin 10.10.2017
Možda sumnjate već danima, možda nedeljama, ali kako, ustvari, možemo da budemo sigurni da nas neko zaista laže? Sumnjičava partnerka možda može da vas smatra lukavim, ali većina onih koji varaju nesvesno pokazuju znakove svoje prevare. Sa jednom… »

Liberman: Hezbolah stvara jedinstven front protiv Izraela s Libanom i Sirijom

Novi magazin 10.10.2017
Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman upozorio je danas da rastući uticaj libanskog Hezbolaha u ratom razorenoj Siriji znači da će se u budućim sukobima Izrael suočiti sa kombinovanim severnim frontom. "U sledećem ratu na severu će biti samo… »

Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi ceo svet da snabdevaju električnom energijom

Novi magazin 10.10.2017
Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi da proizvedu mnogo više obnovljive energije od onih na kopnu, verovatno dovoljno za potrebe celog sveta, navodi se u studiji institucije Karnegi za nauku iz Vašingtona. Iako trenutno ne postoje vetroparkovi… »

Al Džazira potvrdila da je tajno ubacila novinara u izraelski lobi u SAD

Novi magazin 10.10.2017
Katarska novinska mreža Al Džazira javno je priznala da je tajno ubacila novinara u proizraelske organizacije prošle godine u Vašingtonu i da sada planira da emituje dokumentarni film koji će "obelodaniti kako radi izraelski lobi u Americi". Direktor… »

Viši sud: Zakazan nastavak suđenja žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog

Novi magazin 10.10.2017
Nastavak suđenja žandarmima koji se terete za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu zakazana je za sutra u Višem sudu. Žandarmi su optuženi da su kao… »

Japan uspešno lansirao raketu sa satelitom za geolokaciju

Novi magazin 10.10.2017
Japan je jutros uspešno lansirao raketu H-2A sa četvrtim satelitom za geolokaciju koji će doprineti tačnosti američkog Globalnog sistema za pozicioniranje (GPS) u Japanu. Satelit je lansiran u 7.01, po lokalnom vremenu, sa ostrva Tanegašima, oko… »