Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 10.10.2017

Tači na Paradi ponosa: Ustav Kosova garantuje prava svakoj zajednici

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je tokom Parade ponosa u Prištini, koja je protekla bez incidenta, izjavio da Ustav Kosova garantuje prava svakoj zajednici pa shodno tome i LGBTI zajednici. U Prištini je nekoliko stotina građana i pripadnika LGBTI… »

Putnička vozila na prelazu Šid čekaju sat, a na Kelebiji sat i po

Novi magazin 10.10.2017
Putnička vozila na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj, na prelazu Šid čekaju oko sat, dok su zadržavanja na putničkim terminalima na prelazu Kelebija iz Srbije u Mađarsku oko sat i po, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije". Zadržavanje za… »

Sutra pretežno sunčano i toplije vreme

Novi magazin 10.10.2017
U Srbiji će sutra ujutro biti umereno oblačno, po kotlinama na zapadu i jugu mestimično magla a tokom dana pretežno sunčano i toplije, saopštio je Hidrometeorološki savez Srbije. Vetar će biti slab, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura će… »

NUNS: Evropsku federaciju novinara brine tretman novinara u Srbiji

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Evropske federacije novinara (EFJ) Mogens Bliher Bjeregard izjavio je da ga veoma brinu dešavanja u Srbiji, tretman novinara i rast autocenzure, prenelo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS). "Vodeći srpski političari moraju… »