Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 10.10.2017

MMF: Privredni rast Srbije tri odsto, ispod proseka za evropske zemlje u razvoju

Novi magazin 10.10.2017
Srbija će ove godine imati privredni rast od tri odsto, što je ispod proseka za evropske zemlje u razvoju, naveo je danas Međunarodni monetarni fond (MMF) u novom izveštaju o perspektivama svetske privrede. Od evropskih zemlja u razvoju od Srbije će… »

Popović sa predstavnicima kompanije iz Pekingu o izgradnji srpsko-kineskog industrijskog parka

Novi magazin 10.10.2017
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović razgovarao je danas u Pekingu sa rukovodstvom kineske državne kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) o saradnji Srbije i Kine na realizaciji zajedničkog projekta izgradnje… »

Evro sutra 119,40 din

Novi magazin 10.10.2017
Dinar će u sredu zadžati približno istu vrednost prema evru u odnosu na danas i zvanični srednji devizni kurs biće 119,4098 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro danas košta 119,3562 dinara. Dinar će prema evru biti jači za 3,1… »

Mihajlović: Turska učestvuje u realizaciji auto-puta Beograd - Sarajevo

Novi magazin 10.10.2017
Ministаrkа grаđevinаrstvа, sаobrаćаjа i infrаstrukture Zorаnа Mihаjlović kazala je danas da se Turska zvanično uključila u realizaciju projektа аuto-putа Beogrаd-Sаrаjevo nakon potpisivanja Pisma o nаmerаmа zа jаčаnje i… »

Danas: Skriveno vlasništvo jednog od takmaca za Galeniku

Novi magazin 10.10.2017
Ne zna se ko je vlasnik luksemburške firme Aelius koja je dostavila ponudu za kupovonu farmaceutske kompanije Galenika iz Beograda, piše list Danas. Na tenderu za prodaju Galenike ponudu je pored Aeliusa dostavila i švajcarska kompanija Amicus, a… »

Mraz, suša teško pogodili proizvodnju vina u Evropi

Novi magazin 10.10.2017
Grad, mraz i suša teško su pogodili evropsku proizvodnju groždja koja je zbog toga najmanja u posledjnih 36 godina, saopštili su stručnjaci, mada se očekuje da će kvalitet vina biti izvrstan. Udruženje poljoprivrednika EU Copa-Cogeca saopštilo je… »