Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 10.10.2017

Erdogan u zvaničnoj poseti Srbiji: Završen sastanak Vučića i Erdogana

Novi magazin 10.10.2017
Predsednici Turske i Srbije Redžep Tajip Erdogan i Aleksandar Vučič razgovarali su danas u Palati Srbija nešto duže od jednog sata, a potom su nastavili razgovor na plenarnom sastanku sa članovima delegacija dve zemlje. Vučić je danas dočekao… »

Dačić: Zejednička poseta ministara Švedske i Finske da služi kao primer

Novi magazin 10.10.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da zajednička poseta Srbiji i regionu šefova diplomatija Švedske i Finske treba da služi kao primer. "To je za nas malo čudno jer pokazuje da susedne zelje mogu da budu u dobrim… »

Brnabić danas sa Mekalisterom i Hanom u Briselu

Novi magazin 10.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić počeće danas dvodnevnu posetu Briselu, tokom koje će se sastati sa visokim evropskim zvaničnicima. Brnabić će se danas obratiti na sednici Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta i sastati sa izvestiocem… »

Danas:Ako Đilas bude kandidat za gradonačelnika, možda i parlamentarni izbori

Novi magazin 10.10.2017
Uz beogradske mogli bi biti održani i vanredni parlamentarni izbori ukoliko bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas bude kandidat opozicije na izborima u glavnom gradu, preneo je u utorak list "Danas" pozivajući se na izvore bliske vrhu Srpske… »

Ahmetaj: Srbija treba da prestane da upoređuje Kataloniju i Kosovo

Novi magazin 10.10.2017
Posle referenduma u Kataloniji, Srbija treba da obrati veću pažnju na moguće referendume o nezavisnosti Vojvodine i Sandžaka umesto na Kosovo čija je nezavisnost "put u jednom pravcu", ocenila je bivša kosovska ministarka za EU integracije Mimoza… »

Američka ambasada odgovara Tačiju: Specijalni sud će biti nepristrasan

Novi magazin 10.10.2017
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Prištini saopštila je danas, odgovarajući na izjave predsednika Kosova Hašima Tačija da međunarodna zajednica nije ispunila obećanje koje je dala kada se u Skupštini Kosova donosila odluka o osnivanju… »

Čanak: Ponašanje EU po pitanju Katalonije i Kosova licemerno

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je večeras da je ponašanje Evropske unije po pitanju Katalonije i Kosova licemerno. "Lično mislim da je to jedno veliko licemerje EU i to licemerje o kome ozbiljno treba… »

Švedska ministarka: Kosovo i Kataloniju ne treba porediti

Novi magazin 10.10.2017
Ministarka spoljnih poslova Švedske Margot Valstrom izjavila je danas da Kosovo i Kataloniju ne treba porediti, jer su situacije različite. "Insistiramo da mora doći do dijaloga (između španskih i katalonskih predstavnika). Mislim da ne možete da… »

Haljimi: Ako se do 14.novembra ne raspišu lokalni izbori u Preševu organizovaćemo proteste

Novi magazin 10.10.2017
Predsednik Partije za demokratsko delovanje (PDD) Riza Haljimi izjavio je danas da će PDD početi da organizuje proteste već od 15. novembra ako ne budu raspisani prevremeni lokalni izbori u opštini Preševo do 14. novembra. Haljimi je agenciji Beta… »

Analitičari: Novi Migovi možda neće leteti ni do sredine sledeće godine

Novi magazin 10.10.2017
Najava iz vrha vojnog vazduhoplovstva i Ministarstva odbrane da na Migovima 29 pristiglim iz Rusije tek treba da se obavljaju tehnički radovi predstavlja iznenađenje za stručnu javnost jer je potvrđeno da bi ti avioni mogli da budu u letnom stanju tek… »