Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 10.10.2017

Devet znakova koji ukazuju da ste pametniji od proseka

Novi magazin 10.10.2017
Možda toga nismo svesni, ali kod ljudi postoje jednostavni suptilni znaci koji mogu da ukažu na to da je neko zaista veoma pametna osoba. Naučnici su uspeli da identifikuju devet stvari koje predstavljaju odlike visokog koeficijenta inteligencije. 1… »

Pušteni GMO komarci koji sadrže smrtonosan gen

Novi magazin 10.10.2017
Savez za kontrolu komaraca uz pomoć privatne kompanije "Oksitek insekt tehnolodži" nedavno je pokrenuo projekat — puštanje GMO komaraca na Floridi. Pre toga, prvo puštanje GMO komaraca dogodilo se na Kajmanskim ostrvima 2009. godine, a drugo — u… »

Ova torbica je pravi neprobojni sef za plažu

Novi magazin 10.10.2017
Gotovo uvek kada smo na plaži razmišljamo o tome kako da novac, telefon i lične stvari sačuvamo od krađe dok se kupamo. Možda je sada tim brigama došao kraj... FlexSafe izgleda kao obična torbica, ali je ustvari sef za plažu u koji možete da… »

Alkoholičar ste čak i ako samo volite da popijete

Novi magazin 10.10.2017
Vekovima se u svetu gradi pozitivan odnos prema konzumiranju alkoholnih pića i uvek postoji dobar razlog da se nečemu ili nekome "nazdravi", a alkoholičarima se smatraju osobe koje, čim ustanu iz kreveta "nagnu votku iz boce", ali psihijatri… »

Devojke, pažnja: Govor tela odaje da vas dečko laže

Novi magazin 10.10.2017
Možda sumnjate već danima, možda nedeljama, ali kako, ustvari, možemo da budemo sigurni da nas neko zaista laže? Sumnjičava partnerka možda može da vas smatra lukavim, ali većina onih koji varaju nesvesno pokazuju znakove svoje prevare. Sa jednom… »

Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi ceo svet da snabdevaju električnom energijom

Novi magazin 10.10.2017
Vetroparkovi na otvorenom moru mogli bi da proizvedu mnogo više obnovljive energije od onih na kopnu, verovatno dovoljno za potrebe celog sveta, navodi se u studiji institucije Karnegi za nauku iz Vašingtona. Iako trenutno ne postoje vetroparkovi… »

Japan uspešno lansirao raketu sa satelitom za geolokaciju

Novi magazin 10.10.2017
Japan je jutros uspešno lansirao raketu H-2A sa četvrtim satelitom za geolokaciju koji će doprineti tačnosti američkog Globalnog sistema za pozicioniranje (GPS) u Japanu. Satelit je lansiran u 7.01, po lokalnom vremenu, sa ostrva Tanegašima, oko… »