Izvor: Pravda arhiva vesti 10.10.2017

Dočekali Erdogana: Počeo sastanak, a evo gde će kasnije prošetati Beogradom (video)

Pravda 10.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana ispred Palate Srbija čime je započeo zvanični deo Erdoganove posete. U čast gosta iz Turske postrojena je garda a intonirane su i himne dve zemlje. Turskog… »

PUDžDEMON podlegao pritiscima: Odluka o nezavisnosti je konačna, ali ćemo prvo pregovarati!

Pravda 10.10.2017
Katalonski lider Karles Pudždemon je u regionalnom parlamentu rekao da će suspendovati proglašenje nezavisnosti na nekoliko nedelja i dati šansu dijalogu. Na ulicama Katalonije prisutne su jake policijske snage. Vlada iz Madrida pojačala je i… »

Srušio se ruski avion u Siriji: Poginuli svi članovi posade!

Pravda 10.10.2017
Ruski avion Su-24 se srušio prilikom poletanja u Siriji. Posada aviona nije uspela da se katapultira. Ruski bombarder Su-24 srušio se prilikom poletanja sa aerodroma Hmejmim u Siriji, posada je poginula, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane… »

Posle modernizacije migovi će biti na nivou "četiri plus generacije"

Pravda 10.10.2017
Na vojnom aerodromu Batajnica u toku su pripreme za obeležavanje 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda, kada će prvi put biti prikazani "migovi 29" koji su kao poklon, ali uz dogovor da se plati njihov remont, stigli iz Rusije. Svih šest letelica… »

Američka štampa: "Od svih načina da reši problem, Španija je izabrala srpski"

Pravda 10.10.2017
Od svih načina na koji bi neka vlada mogla da reši problem separatističkih težnji, izgleda da je španska vlada izabrala "srpski način", piše danas časopis "Forin afers". Španska vlada sada namerava da ukine regionalnu katalonsku vlast ukoliko ona… »

Šešelj i Arkanov sin na sahrani Legijine majke, ali njega nisu pustili

Pravda 10.10.2017
Lider SRS Vojislav Šešelj sa sinom Aleksandrom, kao i sin Željka Ražnatovića Arkana, došli su danas na sahranu majke Milorada Ulemeka Legije na Novobežanijskom groblju u Beogradu. Šešelj je dao u „Politici” i umrlicu povodom smrti Ulemekove… »

Rešićemo sve probleme na Balkanu: Ova Erdoganova poruka se neće svideti nekim Muslimanima u Raškoj!

Pravda 10.10.2017
Želim da kažem i ovde i sutra u Novom Pazaru da nikada neću biti uz nacionalizam bilo koje vrste, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u Beogradu. U vezi sa Novim Pazarom ne postoji nikakav problem, kaže predsednik Turske i poručuje da… »

Juri li svet u rat? Hipersonične rakete uskoro u arsenalu SAD, Rusije i Kine (video)

Pravda 10.10.2017
Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina razvijaju hipersonične rakete, piše britanski "Independent", navodeći da ove svetske sile ujedno moraju da vode računa kako ovo oružje ne bi palo u ruke "odmetnutih režima" koji bi mogli da ugroze… »

General Lazarević: Protiv srpskog naroda NATO vodio nuklearni i hemijski rat

Pravda 10.10.2017
Protiv srpskog naroda i države NATO je 1999. godine vodio nuklearni i hemijski rat niskog intenziteta. Za tih 78 dana NATO je na našu zemlju sa mora, iz vazduha i kosmosa bacio više bombi nego Adolf Hitler 1941-1945. godine. Ekvivalent korišćenih… »

Ruska avijacija satire: Likvidirano 34 pripadnika ID, uništeni džipovi s mitraljezima (video)

Pravda 10.10.2017
U području grada Hantla, u sirijskoj provinciji Dejr Ez Zoru, avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništila je komandni centar terorističke organizacije ID, saopštio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor… »