Izvor: Sandžak press arhiva vesti 10.10.2017

Dačić dočekao Erdogana riječima: Selamim te prezedent (Video)

Sandžak press 10.10.2017
Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan doputovao je sinoć u Beograd, a na aerodromu su ga dočekali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade Srbije. Erdogan će biti gost predsjednika Vučića, a od danas počinju… »

Erdogan i Vučić: Novi Pazar most u odnosima između dvije zemlje

Sandžak press 10.10.2017
Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji boravi u posjeti Srbiji, pred sutrašnji odlazak u Novi Pazar, u kom je većinsko bošnjačko stanovništvo, kaže da je taj grad most između dviju država Srbije i Turske. “Taj grad ima važnu ulogu u… »

Zukorlić o Erdoganovoj posjeti – Najznačajnija je inicijativa o autoputu Sarajevo-Sandžak-Beograd

Sandžak press 10.10.2017
Poslanik Muamer Zukorlić kaže da su se danas, prilikom posjete predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, mogle čuti optimistične poruke koje ukazuju na to da je u odnosima dvije zemlje okrenuta nova stranica. Zukorlić je za Tanjug… »

Predsjednik Erdogan poselamio muftiju Dudića na svečanoj večeri u Beogradu (Foto)

Sandžak press 10.10.2017
Predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan, na svečanoj večeri koja je bila u Beogradu se poselamio sa Muftijom dr. Mevludom Dudićem, vrhvonim vjerskim poglavarem muslimana u Sandžaku i Srbiji. Ono što je bilo primjetno prilikom ovog susreta jeste… »

Zukorlić o Erdoganovoj posjeti – Najznačajnija je inicijativa o autoputu Sarajevo-Sandžak-Beograd

Sandžak press 10.10.2017
Poslanik Muamer Zukorlić kaže da su se danas, prilikom posjete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, mogle čuti optimistične poruke koje ukazuju na to da je u odnosima dvije zemlje okrenuta nova stranica. Zukorlić je za Tanjug… »

U Beogradu održan Tursko-srbijanski biznis forum

Sandžak press 10.10.2017
U Beogradu je održan Tursko-Srbijanski biznis forum koji je okupio par stotina političara i biznismena iz Srbije, Turske i regiona. Na forumu je govor održao predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan. Sandžak je na forumu predstavljao muftija dr. Muamer… »

Ljajić poveo Erdogana u sandžački FETO

Sandžak press 10.10.2017
Predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan, izrazivši želju da posjeti osmansku zaostavštinu u Beogradu, posjetio je Bajrakli džamiju. Rasim Ljajić je tim povodom okupio sve pučiste koji su pokušali da izvrše udar na Islamsku zajednicu. Paravjersku… »

Održana gej parada u Prištini, u povorci i predsjednik Hašim Tači

Sandžak press 10.10.2017
Obraćanje jednog od organizatora LGBT zajednice na Kosovu, u Prištini je danas bez incidenata završena prva Parada ponosa, u kojoj su učestvovali predsjednik Hašim Tači, ministar za evropske integracije Durat Hoha, diplomatski predstavnici i… »

Muslimani u pretkolumbovskoj Americi

Sandžak press 10.10.2017
Brojni dokazi ukazuju na to da su muslimani Španije i Zapadne Afrike došli u Ameriku barem pet stoljeća prije Kolumba. Zabilježeno je, na primjer, da su sredinom desetog stoljeća, tokom vladavine emevijskog halife Abdul-Rahmana III (929-961.)… »

Euforija: Novi Pazar čeka Erdogana (FOTO/VIDEO)

Sandžak press 10.10.2017
Novi Pazar već je spreman za zvaničnu posetu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji. Biće to druga Erdoganova poseta tom gradu, centru Raške oblasti, koju Bošnjaci nazivaju Sandžak. Evo šta kažu Pazarci. Prvi put Erdogan je boravio u… »