Izvor: Sputnik arhiva vesti 10.10.2017

Srpski migovi u upotrebi od juna 2018. godine

Sputnik 10.10.2017
Na vojnom aerodromu Batajnica u toku su pripreme za obeležavanje 20. oktobra — Dana oslobođenja Beograda, kada će prvi put biti prikazani „migovi 29“ koji su kao poklon, ali uz dogovor da se plati njihov remont, stigli iz Rusije. Svih šest… »

Makedonija: Britanac priveden zbog vojne špijunaže

Sputnik 10.10.2017
Jedan britanski državljanin priveden je zbog sumnje za špijunažu u objektu Oružanih snaga Makedonije u Skoplju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje. Kako navodi policija, tridesetogodišnji Britanac je uhapšen dok je u skopskoj… »

Dodik: Srpska je država i to će biti

Sputnik 10.10.2017
Republika Srpska je država i to će biti, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da on od te borbe neće odustati, bez obzira na to šta misle u Ambasadi SAD u BiH. Dodik je u Mrkonjić Gradu, na obeležavanju 22 godine od… »

Brankina borba: Optuženoj za „državni udar“ ugrožen život

Sputnik 10.10.2017
U senci sage o navodnom državnom udaru u Crnoj Gori, koja već godinu dana parališe društveni i politički život u zemlji, ostaju mučne priče o sudbinama njenih glavnih junaka, ljudi koji su više od 11 mjeseci utamničeni u zatvoru u Spužu. Riječ… »

Digli se penzioneri širom Hrvatske: Ustaj treća dob‘, kopaju nam grob

Sputnik 10.10.2017
U više hrvatskih gradova održani su protesti penzionera pod sloganom „Zaustavimo siromaštvo i poniženje u starosti“, sa zahtevom da se penzije povećaju i pravednije obračunavaju. Protesti u organizaciji Sindikata penzionera Hrvatske (SUH)… »

Predsednik Katalonije potpisao deklaraciju o nezavisnosti

Sputnik 10.10.2017
Predsednik Vlade Katalonije Karles Pudždemon, njegov zamenik Oriol Žunkeras i predsednik Parlamenta Karme Forkadel potpisali su deklaraciju o nezavisnosti, ali za sada ne stupa na snagu, javila je španska televizija „24 sata“. Dokument su potpisali… »

Put ka nezavisnosti: Pet ključnih tačaka govora predsednika Katalonije

Sputnik 10.10.2017
Katalonski lider Karles Pudždemon večeras je u obraćanju regionalnom Parlamentu zatražio da Katalonija na nekoliko nedelja „suspenduje proglašenje nezavisnosti kako bi započeo dijalog, jer je u ovom trenutku potrebno smanjiti napetosti“. Ovo je… »

Kad je najbolje vreme za početak nastave da deca ne bi pala u depresiju

Sputnik 10.10.2017
Početak nastave pre 8 sati i 30 minuta ujutro povećava rizik od depresije i anksioznosti kod učenika, tvrdi se u novom istraživanju. Rani početak nastave stvara pritisak kod dece, što ometa njihovu sposobnost spavanja i izlaže ih većem riziku od… »

Poziv za sve Albance: Tirana povukla potez koji otkriva paklenu nameru

Sputnik 10.10.2017
Edi Rama Albance na Kosmetu i Albance u Albaniji tretira kao narod koji živi na jednoj teritoriji, koja treba da bude jedinstvena, i to je poruka koja će sigurno biti na taj način shvaćena i kod Albanaca u Makedoniji i kod Albanaca u Crnoj Gori i kod… »

Torpedo Sudnjeg dana: Odakle Rusiji podvodno nuklearno oružje

Sputnik 10.10.2017
Džinovska svetleća kupola iz vode je poletela u nebo iznad luke Čorne i sa praskom je pala u more, povukavši sa sobom na dno malu vojnu flotu. Danas se navršava 60 godina od testiranja prvog sovjetskog nuklearnog torpeda T-5. Lansirana sa podmornice… »