Izvor: Studio B arhiva vesti 10.10.2017

Vučić i Erdogan prošetali Kalemegdanom

Studio B 10.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu u obilasku Kalemegdana. foto Tanjug Šetnju Kalemegdanom u popodnevnim časovima predsednici Srbije i Turske počeli su od Prirodnjačog muzeja, a sa njima u… »

Očekuju se saobraćajne gužve zbog posete Erdogana

Studio B 10.10.2017
Beograđane u utorak i sredu očekuje potencijalni saobraćajni haos, pošto će pored mnogobrojnih radova koji su zatvorili pojedine ulice, poseta turskog predsednika Redžepa Erdogana dovesti do potpunog kolapsa, piše Blic. Kako je Palata Srbija… »

Zaštitnica građana primila Dobrilu Petrović povodom prinudnog iseljenja njene porodice

Studio B 10.10.2017
Zaštitnica građana grada Beograda Katarina Žeželj najavljuje da će aktivno učestvovati u pokušaju pronalaženja dugoročnijeg i trajnog rešavanja stambenog pitanja Dobrile Petrović koja je nedavno prinudno iseljena iz stana u Njegoševoj ulici… »

Opština Palilula i Fondacija „Tijana Jurić“ potpisale sporazum o saradnji

Studio B 10.10.2017
U cilju doprinosa preventivnom delovanju i unapređenju rada na bezbednosti i sigurnosti dece i mladih kao i zajedničkog zalaganja na poboljšanju uslova za njihovo odrastanje u sigurnom okruženju, Gradska opština Palilula i Fondacija „Tijana… »

Industrijski park u Borči na 320 hektara, gradnja 2018.

Studio B 10.10.2017
Srpsko-kineski industrijski park u Beogradu biće izgrađen u Borči i prostiraće se na 320 hektara, a ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je danas u Pekingu izjavio da bi radovi trebalo da počnu 2018. godine. Park će biti… »

Program obeležavanja 73 godine od oslobođenja Beograda

Studio B 10.10.2017
Nizom manifestacija 19. i 20. oktobra biće obeleženo 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. U Skupštini Beograda 19. oktobra u 10 časova održaće se prijem delegacije Subnora Beograda. U Ulici kralja Milana, kod Spomenika… »

Svetski dan mentalnog zdravlja

Studio B 10.10.2017
Svetski dan mentalnog zdravlja obeležava se danas, a u Srbiji svaka peta osoba u nekom periodu života suočena je sa nekim mentalnim problemima. Procenjuje se da u svetu oko 450 miliona ljudi ima neki mentalni poremećaj, da neku vrstu poremećaja… »

Srbija kupuje od Belorusije odbrambeni sistem S-300

Studio B 10.10.2017
Srbija u novembru kupuje od Belorusije moćni odbrambeni raketni sistem S-300 i sedam MiG-ova, piše Srpski telegraf. Predsednik države Aleksanda Vučić će se 1. novembra sastati sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. Glavna tema biće… »

Sve bolji odnosi Srbije i Turske

Studio B 10.10.2017
Srbija i Turska će u budućnosti graditi sve bolje odnose, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Naveo je da je potpisana zajednička politička… »

Makalister poziva EU da otvori nova poglavlja sa Srbijom

Studio B 10.10.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se sa izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Makalisterom tokom posete Briselu i poručila da Srbija ulaže velike napore u izgradnju društva zasnovanog na vladavini prava i moderne i uspešne države. Makalister je… »