Kultura arhiva vesti 10.10.2017

Lengold: Pisci treba da čitaju Andrića da bi sačuvali dušu

RTV 10.10.2017
BEOGRAD - "Ovo priznanje je velika motivacija da nastavim sa pisanjem u vremenu kada ljudima nije mnogo stalo do knjiga i kada malo ko mari za kulturu", kazala je Tanjugu Jelena Lengold nekoliko minuta pre nego što joj je danas uručena Andrićeva… »

Nedelja norveškog filma

Danas 09.10.2017
Nedelja norveškog filma pod nazivom "Bele noći, mračni dani" otvorena je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci projekcijom filma "Prohujalo sa ženom" po delu Erlenda Lua, koji je i gost festivala. Gost je i Jan Erik Holstom, norveški kritičar i… »

Premijera “Čuda u Šarganu” na početku nove sezone Narodnog pozorišta Sombor

Dnevnik 10.10.2017
Sezona 2017/2018. u Narodnom pozorištu Sombor biće svečano otvorena sutra u 20 časova na velikoj sceni premijerom predstave „Čudo u Šarganu” Ljubomira Simovića, u režiji Marka Torlakovića. Somborsko pozorište tako otvara novu sezonu klasikom… »

"Filmsko bdenje duše" u Sremskim Karlovcima

RTV 10.10.2017
SREMSKI KARLOVCI - "Filmsko bdenje duše", 11. po redu manifestacija posvećena filmovima i autorima koji se bave istorijom, kulturom i duhovnošću Srbije i Srba van Srbije, biće održana od 12. do 15. oktobra u Sremskim Karlovcima, najavilo je danas… »

Satira fest u znaku Dušana Radovića

Večernje novosti 09.10.2017
Petnaesti međunarodni festival humora i satire "Satira fest", u organizaciji Beogradskog aforističarskog kruga, biće održan sutra u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. BEOGRAD - Petnaesti međunarodni festival humora i satire "Satira fest", u… »

Aleksandar Sinčuk: Ne marim puno za ocene kritika

Večernje novosti 10.10.2017
Ruski pijanista Aleksandar Sinčuk izjavio je da je za njega veliki izazov to što će svirati program sastavljen od najubedljivijih momenata klasične bečke škole i ruskog romantizma. Ruski pijanista Aleksandar Sinčuk, koji će u okviru programa… »

Svetska premijera filma Dejana Petrovića u Amsterdamu

Dnevnik 10.10.2017
BEOGRAD: Dokumentarni film Dejana Petrovića "Isti" imaće svetsku premijeru u takmičarskom programu najznačajnijeg i najvećeg festivala dokumentarnog filma na svetu IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), koji će se 30. put održati… »

Novak godinama strahuje za svoju majku! Dijana Đoković: Krila sam od sina da sam operisana! (foto)

Press 10.10.2017
Novak je svakog dana zvao na kućni telefon i pošto sam se obično ja javljala, a tih dana je čuo Srđanov glas, stalno je pitao gde je mama - kaže Dijana Đoković. Foto: Inmstagram I kada je na terenu, majka tenisera Novaka Đokovića, Dijana je u… »

Konačno objavljen trejler za "Ratove zvezda": Ko je poslednji Džedaj?

B92 10.10.2017
Novi trejler za "Ratove zvezda: Poslednji Džedaj" objavljen je posle nekoliko meseci čekanja. Lukasfilm je konačno predstavio duži uvodu u osmi nastavak svemirske sage, čiji smo tizer imali priliku da pogledamo u aprilu. Trejler prikazuje Rej (Dejzi… »

Otvoren "Bosifest", na programu 18 dokumentaraca

B92 10.10.2017
Publika će u naredna dva dana festivala moći da gleda 18 dokumentarnih filmova, od kojih će u tamičarskom delu biće prikazano 10 filmova, dok će osam biti u revijalnom delu programa. U takmičarskom delu biće prikazan italijanski film "Drugde"… »